Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Αποτελέσματα συμμετοχής στην Απεργία- αποχή

0

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου  ενημερώνει ότι στην περιοχή του συμμετείχαν στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών και δαι έστειλαν απαντήσεις 23 από τα36 σχολεία που περιλαμβάνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου:
«Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που μαζικά συμμετείχαν στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών. Χαιρετίζουμε τις σχολικές μονάδες γιατί ενημέρωναν το σωματείο σε όλη τη διάρκεια αυτής της μάχης! Στο Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ομόφωνα ή σχεδόν ομόφωνα δεν συμπλήρωσαν φύλλα αποτύπωσης συμμετέχοντας στην απεργία – αποχή τα παρακάτω σχολεία:
1
ο, 5ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 15ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου – 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς, – 1ο, 2ο, 3ο Δημ. Σχ. Ν. Ερυθραίας – Δημοτικό Σχολείο Εκάλης – 2ο, 4ο Δημ. Σχ. Μελισσίων – 1ο, 2ο Δημ. Σχ. Πεύκης – Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών – Βαρήκοων Πεύκης (συνολικά 23 Δημοτικά Σχολεία σε σύνολο 36 Δημοτικών Σχολείων που ανήκουν στη δύναμη του συλλόγου μας).
Συμπλήρωσαν φύλλα αποτύπωσης τα παρακάτω σχολεία:
3
ο,4ο,7ο,13ο,16ο,18ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου – 1ο Ειδικό Δημ. Σχ. Αμαρουσίου (Σικιαρίδειο) – 1ο,7ο Δημ. Σχ. Κηφισιάς – 1ο, 3ο Δημ. Σχ. Μελισσίων, 3ο, 4ο Δημ. Σχ. Πεύκης(συνολικά 13 Δημοτικά Σχολεία από τα 36 που ανήκουν στη δύναμη του συλλόγου μας). Σε αυτά υπήρχαν συναδέλφισσες και συνάδελφοι που δήλωσαν απεργία – αποχή.
Ο Σύλλογός μας, υπερασπίζοντας την απόφαση της ΔΟΕ για απεργία – αποχή και διαφυλάσσοντας ένα στοιχειώδες πλαίσιο ισονομίας και διαφάνειας, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας (θα προτείνουμε να είναι κοινή – μαζί με τους υπόλοιπους Συλλόγους της Β΄ Διεύθυνσης Π. Ε. Αθήνας) κατά την έναρξη του κύκλου των συνεντεύξεων, απαιτώντας από τα μέλη του Συμβουλίου επιλογής να σεβαστούν την απόφαση της Ομοσπονδίας και να μην χρησιμοποιήσουν με οποιοδήποτε τρόπο τα όποια φύλλα αποτίμησης κατατέθηκαν τελικά.
Το ΥΠΠΕΘ χρησιμοποίησε παραπλάνηση, διαστρέβλωση, έμμεσες και άμεσες απειλές φτάνοντας ακόμα και σε έκδοση διευκρινιστικών οδηγιών μέσω διαδικτύου προκειμένου να κάμψει το ρεύμα αντίδρασης των εκπαιδευτικών αλλά οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό. Το μόνο που πέτυχε είναι να αποδείξει ότι έχασε τη μάχη και έφτασε να εκλιπαρεί για αποστολή γνωμοδοτήσεων ακόμα και ελάχιστων μειοψηφιών για να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα συμμετοχής.
Οι εκπαιδευτικοί απέρριψαν μαζικά την προσπάθεια εισαγωγής «κουλτούρας αξιολόγησης»  – πρώτο βήμα στην εισαγωγή της αξιολόγησης και την απαξίωση του συλλόγου διδασκόντων και τη μετατροπή του σε διακοσμητικό στοιχείο.
Η πρώτη πολύ σημαντική μάχη που δόθηκε δείχνει ότι ο Σεπτέμβρης του 2017 θα είναι «καυτός» και θα είμαστε προετοιμασμένοι απέναντι στα σχέδια του ΥΠΠΕΘ και της κυβέρνησης για εισαγωγή της «αυτοαξιολόγησης». Με πολύ μεγαλύτερη πίστη στις δυνάμεις μας και αυτοπεποίθηση αλλά και μεγαλύτερη οργή απέναντι σ’ αυτούς που υποθηκεύουν χωρίς ντροπή τη ζωή μας με Μνημόνια και διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060 και συνεχίζουν απροκάλυπτα και εγκληματικά την εφαρμογή  των   αντιεκπαιδευτικών – αντιλαϊκών  σχεδίων και πολιτικών  που έχουν συμφωνήσει με  ΕΕ – ΟΟΣΑ για τη δημόσια εκπαίδευση, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την περιφρούρηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και κατακτήσεων και την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και Νηπιαγωγείου

Share.

Comments are closed.