Γεννηματά: Μας έβαλες θηλιά στο λαιμό – Τσίπρας: Θα πάμε Καστελόριζο με τον Γιώργο

0

Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά αντάλλαξαν αιχμές, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κατά της διάρκεια της υποδοχής της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Μέγαρο Μαξίμου
Μετά τις πρώτες κουβέντες σε ανθρώπινο επίπεδο, μπροστά στον τηλεοπτικό φακό όπου και οι δύο ρώτησαν λεπτομέρειες για τα παιδιά τους και τις σπουδές τους, άρχισαν οι αιχμές.
«Το γεγονός ότι μας δίνεται ως χώρα κάποιος χρόνος, χωρίς αυτή την πίεση, μία ανάσα να μπορέσουμε να στοχαστούμε το μέλλον της χώρας και τις διαφωνίες μας και τις συμφωνίες μας είναι καλό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
«Καλά, δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε γιατί τη θηλιά στον λαιμό μας την έχεις βάλει. Οπότε…», ήταν η απάντηση της κ. Γεννηματά για να πάρει εκ νέου τον λόγο ο πρωθυπουργός λέγοντας: «Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω».
«Θα τη βγάλουμε και θα σε πάρω μαζί με το Γιώργο να πάμε στο Καστελόριζο», της απάντησε ο πρωθυπουργός. «Δοκιμάστηκαν όλα και τα μεγάλα λόγια», ανταπάντησε η κ. Γεννηματά. «Από εδώ και πέρα υπάρχει ένας δρόμος, ο δρόμος της εξόδου από την κρίση και όχι της επιστροφής πίσω», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Ολόκληρος ο διάλογος Τσίπρα – Γεννηματά
Τσίπρας: Ο γιος σου είναι γυμνάσιο;

Γεννηματά: Ο γιος μου είναι στο γυμνάσιο και δημοτικό είναι η μικρή.
Τσίπρας: Έχεις τρία (παιδιά), να σου ζήσουν.
Γεννηματά: Τα δικά σου πόσο είναι τώρα;
Τσίπρας: Τα δικά μου είναι 7 και 5.
Γεννηματά: Α, είναι μικρά ακόμη…
Τσίπρας: Αλλά τελείωσε το σχολείο τώρα…
Γεννηματά: Έχετε πολύ μέλλον ακόμα…
Τσίπρας: Πώς πάτε;
Γεννηματά: Πάμε πολύ καλά, έχουμε πολύ δουλειά τώρα με το συνέδριο, έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα με μια βαλίτσα στο χέρι, αλλά πάει πάρα πολύ καλά. Διψάει ο κόσμος να μιλήσει και επειδή έχουμε προβάλει το σχέδιο Ελλάδα, έρχονται όλοι οι παραγωγικοί φορείς, οι δήμαρχοι, διψάνε να ακούνε προτάσεις, έχουν αγωνία για το πώς θα πάρει μπρος η οικονομία. Θα μας πεις σήμερα… αν και συναντιόμαστε κατόπιν εορτής…
Τσίπρας: Αυτό είναι το θετικό του να έχεις χρόνο…όταν είσαι αντιπολίτευση έχεις χρόνο, γυρνάς όλη την Ελλάδα, βλέπεις κόσμο, είναι αλλιώς… Όταν είσαι στην κυβέρνηση, δεν έχεις καθόλου χρόνο γι’ αυτά…
Γεννηματά: Έχει και τα θετικά της η περίοδος αυτή για εμάς, ανασυγκροτούμαστε, ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας, τον βηματισμό μας, την επικοινωνία μας με την βάση, το χρειαζόμαστε.
Τσίπρας: Ανεξάρτητα από την οπτική γωνία που βλέπει κανείς τα πράγματα και είναι προφανές ότι δεν είμαστε από την ίδια οπτική γωνία, μας δίνεται, ως χώρα εννοώ και ως πολιτικό σύστημα, ένας χρόνος χωρίς αυτή την πίεση και μια ανάσα για να αναστοχαστούμε και να δούμε λίγο το μέλλον της χώρας, και τις διαφωνίες μας και τις συμφωνίες μας, είναι καλό.
Γεννηματά: Δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε, γιατί τη θηλιά στο λαιμό μας την έχεις βάλει, οπότε…
Τσίπρας: Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω. Θα πάμε μαζί στο καστελόριζο, θα πάρω και τον Γιώργο μαζί.
Γεννηματά: Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, μας έχεις βάλει σε δύο καινούρια μνημόνια. Τώρα δεν έχεις περιθώριο να τα λες αυτά…
Τσίπρας: Θα πάρω και το Γιώργο να πάμε Καστελόριζο σε ένα χρόνο…
Γεννηματά: Θα σε πάω στη Σύμη για να δεις πώς πραγματικά χτυπάει η καρδιά της ακριτικής Ελλάδας. Αυτό που είναι βέβαιο Αλέξη μου, είναι ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για ψεύτικες ελπίδες. Ο ελληνικός λαός αυτό που ζητάει από όλους μας αυτή τη στιγμή είναι ειλικρίνεια. Θέλει να ξέρει πού βρίσκεται, ποιές είναι οι προοπτικές του και τι πραγματικά μπορεί να γίνει για τον τόπο. Δοκιμάστηκαν και τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις, καταλάβανε όλοι που βρισκόμαστε, από εδώ και πέρα είναι το θέμα τι γίνεται.
Τσίπρας: Από εδώ και πέρα υπάρχει ένας δρόμος, ο δρόμος της εξόδου από την κρίση και όχι της επιστροφής πίσω.
Γεννηματά: Εγώ ετοιμάζω σχέδιο γι’ αυτό, θα μου πεις και εσύ τι έχεις στο μυαλό σου.
Τσίπρας: Θα σε ακούω με μεγάλη περιέργεια και με μεγάλη προσοχή. Άλλωστε με έχετε καλέσει και στο συνέδριο νομίζω…
Γεννηματά: Βεβαίως. Αλίμονο…

Παπανδρέου στον Τσίπρα: Πάμε τώρα Καστελλόριζο Αλέξη…
Στα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός, κατά τις on camera δηλώσεις του με την Φώφη Γεννηματά στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με το… Καστελλόριζο, σχολίασε ο Γιώργος Παπανδρέου, με ανάρτησή του στο Twitter.
«Πάμε τώρα Καστελλόριζο Αλέξη να σου πω πώς μας χρεοκόπησε ο φίλος σου ο Κώστας και πώς ο Αντώνης και εσύ μας φορτώσατε άλλα πέντε χρόνια Οδύσσειας», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Δείτε το VIDEO της ΕΡΤ με τις on camera δηλώσεις Τσίπρα – Γεννηματά

Share.

Comments are closed.