Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διεθνές τουρνουά γκολφ 12ο Aegean Airlines Pro-Am στην Costa Navarino

0

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά γκολφ Aegean Airlines Pro-Am, που χάρισε αξέχαστες γκολφικές στιγμές σε όλους τους συμμετέχοντες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από κάθε σημείο της Γης, προβάλλοντας τη χώρα μας σε μεγάλες τουριστικές και γκολφικές αγορές.
Η AEGEAN, κύριος εμπνευστής και διοργανωτής του “Aegean Airlines Pro-Am” διοργάνωσε για δωδέκατη συνεχή χρονιά το διεθνές τουρνουά γκολφ που διεξήχθη μεταξύ 7 και 10 Ιουνίου στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία, στα δύο μαγευτικά γήπεδα γκολφ 18 οπών και υψηλών προδιαγραφών, “The Dunes Course” και “The Bay Course”. 
Στο 12ο “Aegean Airlines Pro-Am”, που τελεί υπό την αιγίδα των PGAs of Europe, της πιο αναγνωρισμένης ένωσης επαγγελματιών του γκολφ στην Ευρώπη, συμμετείχαν 60 ομάδες, αποτελούμενες από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες, από 18 χώρες, από Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Νότια Αφρική. 
Οι συμμετέχοντες 240 παίκτες, 60 επαγγελματίες και 180 ερασιτέχνες, οι επισκέπτες και οι χορηγοί απόλαυσαν την υπέροχη Ελληνική φιλοξενία στη Δεξίωση Καλωσορίσματος, μία βραδιά αφιερωμένη σε γεύσεις και τόπους της Ελλάδας, που αποτελούν άλλωστε μέρος του διευρυμένου δικτύου πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air. Σε συνδυασμό δε με το παιχνίδι στα δύο μαγευτικά γήπεδα γκολφ βίωσαν… A Priceless Golfing Experience! 
Οι 60 επαγγελματίες παίκτες που βρέθηκαν στα –πολλάκις βραβευμένα ως ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου- γήπεδα της Costa Navarino (The Dunes & The Bay Course) διεκδίκησαν σε επαγγελματικό επίπεδο 70.000 Ευρώ, το υψηλότερο prize fund της Ευρώπης σε αγώνα Pro- Am για επαγγελματίες. Εφέτος είχαμε την τιμή να συμμετέχουν περισσότεροι Tour Players από κάθε άλλη φορά αναβαθμίζοντας το επίπεδο της γκολφικής διοργάνωσης και του αγώνα.
Στην παρθενική του εμφάνιση στο Aegean Airlines Pro-Am, ο Peter Gustafsson (PGA of Sweden) πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο playoff κερδίζοντας το χρηματικό βραβείο των 7.000 ευρώ και το τρόπαιο του νικητή στην κατηγορία των επαγγελματιών. Ο Peter Gustafsson μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση αλλά και για την Ελλάδα, την οποία επισκέφτηκε για δεύτερη φορά, δηλώνοντας μεταξύ άλλων «Θέλω να ευχαριστήσω την Aegean Airlines για όσα έχει κάνει. Είναι η πρώτη μου φορά σε αυτό το τουρνουά και είναι όλα υπέροχα και τώρα που ήρθα, μπορώ να καταλάβω γιατί όσοι έρχονται εδώ να παίξουν γκολφ, επιστρέφουν την επόμενη χρονιά.» ενώ συμπλήρωσε :
«Τα μεγάλα τουρνουά και οι υποδομές δεν δημιουργούνται από τα χρήματα ή την πολυτέλεια αλλά από τους ανθρώπους και τις μικρές λεπτομέρειες. Αυτός είναι ένας λόγος που το Aegean Pro-Am θα λάμπει στο χρόνο και στις καρδιές μας!».
Δεύτερος επαγγελματίας κατετάγη ο Αυστριακός Georg Schultes (PGA of Austria).
Νικήτρια ομάδα του 12ου Aegean Airlines Pro-Am είναι η ομάδα του Stuart Boyle (PGA of GB&I) από το Wentworth Golf Club με τους Έλληνες ερασιτέχνες Γιώργο Κυβερνήτη, Δημήτρη Καρόκη και Χάρη Παπαδόπουλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Aegean Airlines Pro-Am, εκτός από την προώθηση του γκολφ στη χώρα μας ως πρόσθετου πυρήνα προσέλκυσης τουρισμού, κάθε χρόνο προσφέρει μέρος των εσόδων του τουρνουά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που στηρίζουν ευπαθείς ομάδες. Σε αυτό το πλαίσιο, το φετινό τουρνουά προσέφερε το συνολικό ποσό των 8.000 ευρώ στην «Κιβωτό του Κόσμου». Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες,  παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.   
Το Airlines Pro-Am (www.aegeanproam.com) έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του γκολφ στην Ευρώπη και χαίρει μεγάλης επιτυχίας και υψηλής αναγνωρισιμότητας. Το τουρνουά τελεί για 12η χρονιά υπό την αιγίδα του ανώτατου φορέα επαγγελματιών, της PGAs of Europe (www.pgae.com) και υπό την πλήρη υποστήριξη του PGA Ελλάδας (www.pgagreece.com), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ (hgfederation.wix.com) και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ (www.cgf.org.cy). 
Αξίζει να αναφερθεί η πολυετής πλέον στρατηγική συμφωνία της Aegean Airlines με την PGAs of Europe, η οποία εξελίσσεται παράλληλα με τη διοργάνωση του Aegean Airlines Pro-Am! Πρόκειται για μία από πιο εξαιρετικές συνέργειες στον Ευρωπαϊκό χώρο του γκολφ, καθώς και οι δύο φορείς μοιράζονται τις ίδιες αρχές και στόχους για την ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αντίστοιχα, με οφέλη για την τουριστική αγορά και τον αθλητισμό. Η AEGEAN αποτελεί τον «Preferred Carrier» της PGAs of Europe.
Σημειωτέον ότι σε γειτονικές μας χώρες, αλλά και στις λοιπές χώρες της Μεσογείου (Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία), υφίστανται συνολικά πάνω από 350 γήπεδα γκολφ, με υψηλή γκολφική δραστηριότητα και επισκεψιμότητα. Στην Ευρώπη υπάρχουν 7.000 γήπεδα γκολφ και πάνω από 4,1 εκ. γκολφερς (στοιχεία από KMPG – Golf Study 2016). Παρά την οικονομική κρίση στην Ευρώπη μετά το 2009 και την πτώση των οικονομιών που αναμφισβήτητα επηρέασαν και τη γκολφική αγορά μελέτες στοιχείων 2014 – 2015 της KPMG Golf Participation in Europe δείχνουν ότι επέρχεται μία σταθερότητα και ίσως μία αύξηση στην ανάπτυξη των γκολφικών υποδομών (όπως στην Ολλανδία, Λατβία και Σλοβακία). Η μεγαλύτερη γκολφική αγορά παραμένει στην Μεγ. Βρετανία.

Share.

Comments are closed.