To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

0

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο διαμέσου του πρακτορείου προπαγάνδας του, του Άμακ. «Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο», αναφέρει μια ανακοίνωση της οργάνωσης την οποία αναμετέδωσε το Άμακ.

Οι τρεις δράστες, οι οποίοι εντέλει έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, έχουν ταυτοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές, ενώ βρετανικά μέσα μεταδίδουν και λεπτομέρειες: ένας εξ αυτών ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά και «κοινωνικός», ενώ και οι 3 δράστες φέρονται να είναι βορειοαφρικανικής καταγωγής.

Παρόλα αυτά, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών ανδρών «αμέσως μόλις είναι επιχειρησιακό δυνατό» κάτι τέτοιο και πρόσθεσε ότι διεξάγονται έρευνες σε τέσσερα ακίνητα.

Δώδεκα πρόσωπα συνελήφθησαν στο ανατολικό Λονδίνο στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία ένας άνδρας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί ουδεμία κατηγορία, όμως τέσσερις άνδρες και επτά γυναίκες παραμένουν υπό κράτηση βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Share.

Comments are closed.