Πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού οι «Antetokounbros»

0

Πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού θα γίνουν, μετά από πρόταση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ώστε να συμβάλλουν στην προβολή και προώθηση της Ελλάδας διεθνώς.

Η υπουργός συναντήθηκε με τους «Antetokounbros» στην εκδήλωση για τα τριάντα χρόνια του ελληνικού ραδιοφώνου Cosmos FM 91,5 της Νέαςστα πλαίσια εκδηλώσεων του για τον Αθλητισμό και τον Ελληνισμό, και συνομίλησε με τους καλαθοσφαιριστές της εθνικής ομάδας. Οι δυο τους μίλησαν με πολύ αγάπη και με πολύ θερμά λόγια για την πατρίδα και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της κ. Κουντουρά.

Σε ειδική τιμητική τελετή στο Terrace On The Park, η Υπουργός Τουρισμού απένειμε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο το βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς για την προώθηση του Ελληνισμού. Η Υπουργός απευθυνόμενη στους τιμώμενους αθλητές, επισήμανε ότι ο τουρισμός, όπως ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, ενώνει τους λαούς και τους ανθρώπους και ανοίγει νέες γέφυρες συνεργασίας.

Με συγκίνηση απευθύνθηκε καιμ στους τιμώμενους Παναγιώτη Φασούλα και Μιχάλη Κακιούζη για τη διαχρονική προσφορά τους και τόνισε: «Είστε πραγματικοί αγωνιστές που έχετε συμβάλλει με τη μακρά πορεία σας στις μεγάλες επιτυχίες της χώρας μας στον αθλητισμό διεθνώς. Μας έχετε χαρίσει απίστευτες στιγμές συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας. Είστε τα πρότυπα που εμπνέουν τους Έλληνες και Ελληνίδες σε κάθε γωνιά της γης, και ειδικά τα νέα παιδιά».

Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας και της Ομογένειας και στην υποστήριξή τους στην υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική και στη δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην Αμερική και διεθνώς.

Η απονομή έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, του αν. μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ πρέσβη κ. Διονυσίου Καλαβρέζου, του Γενικού Προξένου κ. Κωνσταντίνου Κούτρα, του Προξένου κ.Μάνου Κουμπαράκη και εκπροσώπων της Ομογένειας.

Δείτε το βίντεο του ΕθνικοούΚήρυκα από την εκδήλωση

Share.

Comments are closed.