CNBC: Αν υπήρχε Έλληνας Μακρόν το ΔΝΤ θα έμπαινε άμεσα στο πρόγραμμα

0

 «Εάν υπήρχε Έλληνας Μακρόν, το ΔΝΤ θα έμπαινε αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα», δήλωσε αξιωματούχος του Ταμείου μιλώντας εχθές στο αμερικανικό δίκτυο CNBC και αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως εκτός από τα ζητήματα του χρέους, υπάρχει και θέμα δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

Ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος ότι Ευρωπαίοι εταίροι και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος έως το Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Απέδωσε μάλιστα την αισιοδοξία αυτή στη χρονική πίεση που υπάρχει, λόγω του ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΚΤ, το ΔΝΤ και ιδιώτες πιστωτές εντός του Ιουλίου.

«Κάποιος πρέπει να υποχωρήσει σε κάτι. Υπάρχει η πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία σε τρεις εβδομάδες, λόγω της πίεσης χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θα χρειαστούν 20 χρόνια για να «διορθωθεί» η ζημιά στην Ελλάδα

«Υπάρχουν ορισμένα ευαίσθητα πολιτικά θέματα, τα οποία καθυστερούν τη διαδικασία, αλλά οι πληρωμές των ελληνικών ομολόγων τον Ιούλιο διασφαλίζουν την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα», έσπευσε να προσθέσει το στέλεχος του ΔΝΤ.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η αναγκαία συμφωνία θα επιτευχθεί εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, χάρη στην πίεση του χρόνου». «Στόχος μας είναι να φθάσουμε σε συμφωνία στις 15 Ιουνίου» υπερθεμάτισε μία δεύτερη πηγή, η οποία πρόσκειται στην πλευρά της Κομισιόν.

Τον Ιούλιο, η Ελλάδα καλείται να προχωρήσει σε αποπληρωμές ομολόγων, ύψους 8 δισ. ευρώ, και χωρίς την εκταμίευση της επόμενης δόσης, η κυβέρνηση θα δυσκολευθεί αρκετά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

«Ας είμαστε ειλικρινείς, θα χρειαστούν 20 χρόνια για να “διορθωθεί” η ζημιά στην Ελλάδα» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο της δημοσιογράφου Silvia Amaro του Αμερικάνικου δικτύου CNBC με θέμα «Greece on track to reach a deal with creditors within 3 weeks, IMF official says» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

 

Share.

Comments are closed.