Τροπολογία για την αναγνώριση των Διδασκαλείων ως Μεταπτυχιακών τίτλων

0

Επανακατέθηκε σήμερα, για ψήφιση, στη Βουλή από τον τομεάρχη παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βουλευτή Χρ. Κατσίκη, στο Σχέδιο Νόμου για τους Διευθυντές Σχολείων, η τροπολογία για την αναγνώριση των Διδασκαλείων ως Μεταπτυχιακών.

Η τροπολογία κατατέθηκε πρώτα στις 18 Οκτωβρίου 2017 (δείτε ΕΔΩ) καθώς και τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά αποσύρθηκε από την τότε πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας, με τη δέσμευση να επανακατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο.

Με την τροπολογία είχε συμφωνήσει η ΝΔ δια του τότε Συντονιστή Παιδείας του Κόμματος Βουλευτή Θ. Φορτσάκη, ο οποίος είχε πει χαρακτηριστικά: «Όσο για το θέμα της ισοτιμίας του διπλώματος του Διδασκαλείου, βεβαίως κατά ακριβολογία δεν είναι ίσο το δίπλωμα αυτό με μεταπτυχιακό, αλλά ίσως για λόγους επιείκειας να πρέπει να γίνει δεκτό».

Ο τομέαρχης παιδείας του ΠΑΣΟΚ Δ. Κωνσταντοπουλος εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του είχε πει:«θα ήθελα να δω με ποιον σκοπό έρχεται -η τροπολογία- πριν τις επιλογές των Σχολικών Συμβούλων;
Αυτό που εμείς θα περιμέναμε σήμερα με μια τροπολογία είναι να αποκαταστήσετε την αδικία του ν. 4327/2015, όπου αφαιρέσατε ουσιαστικά τη διδακτική υπηρεσία από τους πτυχιούχους της μετεκπαίδευσης, όπως αφαιρέσατε και τη διδακτική υπηρεσία από τους ασκούντες διοίκηση με έναν τρόπο προκλητικό και απολύτως φωτογραφικό.
Τιμωρήσατε χιλιάδες δασκάλους και νηπιαγωγούς που φοίτησαν στα διδασκαλεία και τους στερήσατε ουσιαστικά το δικαίωμα της επιλογής και μιλάτε σήμερα για αναβάθμιση του τίτλου σπουδών τους. Η υποκρισία νομίζω ότι βρίσκει εδώ την ετυμολογία της»

Δείτε την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Share.

Comments are closed.