Τρεις υποτροφίες της HELMEPA για μονοετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Master’s

0

Τρεις υποτροφίες ύψους 15.000 ευρώ η κάθε μία, για μονοετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Master’s, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (εκτός Ελλάδας), προκηρύσσει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, τιμώντας τους αείμνηστους Γιώργο Π. Λιβανό, ιδρυτή της, καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο, επίτιμο πρόεδρό της, και Σταύρο Νταϊφά, ιδρυτικό της μέλος.

Οι υποτροφίες είναι στους ακόλουθους κλάδους:

  • Ναυτιλιακές σπουδές,
  • Περιβαλλοντικές επιστήμες και Ναυπηγική
  • Θαλάσσια Μηχανική και Τεχνολογία.

Δεκτοί ως υποψήφιοι είναι νέοι/ες μέχρι 27 ετών, οι οποίοι δεν λαμβάνουν υποτροφία από άλλη πηγή και είναι κάτοχοι πτυχίου Ελληνικού ΑΕΙ με βαθμό τουλάχιστον «Λίαν Καλώς» (7,5) δεόντως επικυρωμένο.

Επίσης, λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος απόκτησης του πτυχίου και η σειρά κατάταξης μεταξύ των αποφοίτων της σειράς τους, για την οποία θα πρέπει να προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από τη Γραμματεία της Σχολής (πχ 15ος/η από 56), καθώς και η οικονομική τους κατάσταση.

Άλλες απαραίτητες προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης είναι η προσκόμιση:

  • βεβαίωσης αποδοχής από το ξένο πανεπιστήμιο.
  • πτυχίου ξένης γλώσσας ανάλογα με τη χώρα επιλογής για την πραγματοποίηση των σπουδών και συγκεκριμένα:
    Αγγλικά:Proficiency of Cambridge ή TOEFL ή IELTS
    Γαλλικά: Superieur III ή Sorbonne II
    Γερμανικά: Mittelstufe III
    Ιταλικά/ Ισπανικά: Superiore
  • συστατικών επιστολών δύο Καθηγητών του Α.Ε.Ι. από το οποίο ο/η υποψήφιος/α αποφοίτησε,
  • αντιγράφου εκκαθαριστικού σημειώματος οικ. έτους 2016, και
  • για τους άρρενες υποψηφίους, του πιστοποιητικού εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή αναβολής της στρατολογίας λόγω σπουδών.

Η αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να αποσταλούν μέχρι 2 Ιουνίου 2017 στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, Περγάμου 5, Ν. Σμύρνη 17121 (τηλ. 210 9343088) με την ένδειξη της συγκεκριμένης Υποτροφίας για την οποία υποβάλλονται.

Share.

Comments are closed.