Spiegel: Το πισωγύρισμα της ελληνικής κυβέρνησης

0

Το χθεσινό μας δημοσίευμα για «πισωγύρισμα» και ύφεση στην ελληνική οικονομία, με τίτλο «ΕΛΣΤΑΤ: Για άλλους έξι μήνες στην ύφεση η ελληνική οικονομία», έρχεται να επιβεβαιώσει το γερμανικό περιοδικό Spiegel-Online.

Κάνει λόγο και αυτό σε «πισωγύρισμα» της ελληνικής κυβέρνησης σε άρθρο του στο οποίο υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η ελληνική οικονομία «έχει συρρικνωθεί το τελευταίο δίμηνο».

«Οπισθοδρόμηση για την ελληνική κυβέρνηση: η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ύφεση. Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,1% από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής» αναφέρει χαρακτηριστικά το Spigel και προσθέτει:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μείωσε την πρόβλεψη για ανάπτυξη της Ελλάδας για το 2017, από 2,7% σε 2,1%. Αυτό δικαιολογείται από την αβεβαιότητα των πιστωτών αναφορικά με το νέο πακέτο των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε. Η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της αναμένει ότι θα πετύχει την αρχική πρόβλεψη της Κομισιόν.»

«Έπειτα από έξι μήνες διαπραγματεύσεων, μόλις πριν από λίγες μέρες η Ελλάδα πέτυχε συμφωνία με τους δανειστές για το νέο πακέτο στήριξης και για τις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει τα επόμενα χρόνια. Τώρα ανακοινώνεται ότι η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε τα τελευταία δύο τρίμηνα» σημειώνει το Spiegel χαρακτηρίζοντας αυτή την εξέλιξη «πισωγύρισμα για την ελληνική κυβέρνηση».

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel με τίτλο «Griechenlands Wirtschaft rutscht in die Rezession» στα γερμανικά, πατώντας ΕΔΩ

 

Share.

Comments are closed.