Απίστευτο: Ο Τραμπ παραδέχεται ότι έκανε «διαρροή» πληροφοριών προς τους Ρώσους

0

Παγκόσμιο σάλο προκαλεί η δημόσια παραδοχή του Ντόναλντ Τραμπ ότι διέρρευσε εμπιστευτικά στοιχεία στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ

Επιβεβαιώνοντας πλήρως την αποκάλυψη της εφημερίδας Washington Post, ο αμερικανός πρόεδρος τουίταρε και παραδέχτηκε τη «διαρροή» με το επιχείρημα ότι ως πρόεδρος ήθελε και είχε το δικαίωμα να μοιραστεί με τη Ρωσία στοιχεία για την τρομοκρατία και την ασφάλεια των πτήσεων.

«Ως Πρόεδρος ήθελα να μοιραστώ με τη Ρωσία (σε μια ανοιχτά προγραμματισμένη συνάντηση στον Λευκό Οίκο), το οποίο έχω το απόλυτο δικαίωμα να κάνω, γεγονότα που αφορούν την τρομοκρατία και την ασφάλεια των πτήσεων. Για ανθρωπιστικούς λόγους, συν του ότι ήθελα η Ρωσία να εντείνει σημαντικά τον αγώνα της κατά του ISIS και την τρομοκρατία» έγραψε ο Τραμπ.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πληροφορίες υψηλής διαβάθμισης στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών κατά τη συνάντησή τους την περασμένη εβδομάδα, πιθανώς θέτοντας σε κίνδυνο μια πηγή πληροφοριών για το Ισλαμικό Κράτος, έγραψε η εφημερίδα Washington Post χθες, επικαλούμενη νυν και πρώην Αμερικανούς αξιωματούχους.

Αντιδρώντας στο άρθρο της εφημερίδας, ο δεύτερος τη τάξει Δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Τραμπ “επικίνδυνη” και “απερίσκεπτη“, ενώ ο Ρεπουμπλικανός Μπομπ Κόρκερ, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας, χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως “πάρα πολύ ανησυχητικές” αν ισχύουν.

Η εφημερίδα είπε ότι οι πληροφορίες που μετέφερε στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και τον ρώσο πρέσβη Σεργκέι Κίσλιακ ο Τραμπ είχαν παραχωρηθεί από έναν συνεργάτη των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης συμφωνίας για ανταλλαγή πληροφοριών.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο των δημοσιογράφων Greg Miller και Greg Jaffe της αμερικάνικης εφημερίδας Washington Post με τίτλο «Trump revealed highly classified information to Russian foreign minister and ambassador» στ αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.