Κώστας Γαβρόγλου: Νομοσχέδιο για τους Διευθυντές Σχολείων με τη μορφή του «Κατεπείγοντος»

0

«Εμείς την άλλη εβδομάδα καταθέτουμε με τη διαδικασία του “Κατεπείγοντος”  νομοσχέδιο που θα προσδιορίζει τις διαδικασίες επιλογής των Διευθυντών, λαμβάνοντας υπόψιν και την απόφαση του ΣτΕ»

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με δηλώσεις χθες στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΙ  και διαβεβαίωσε ότι «Οποιαδήποτε πράξη έχει γίνει από τότε που διορίστηκαν οι Διευθυντές Σχολείων είναι νόμιμη» απαντώντας εμμέσως στην τομεάρχη παιδείας της ΝΔ Ν. Κεραμέως η οποία δήλωσε πως όλες οι πράξεις των Διευθυντών Σχολείων και Διευθυντών Εκπαίδευσης είναι προσβλητέες.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως η θητεία των νυν Διευθυντών ολοκληρώνεται στις 22 Ιουλίου .

Το σχέδιο νόμου για την επιλογή των Διευθυντών Σχολείων που επεξεργάζεται ο υπουργός  Κ. Γαβρόγλου , όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο «Τυπικά προσόντα και συνέντευξη θα κρίνουν τους νέους διευθυντές σχολείων», Θα περιλαμβάνει τας εξής:

  • Μοριοδότηση τίτλων σπουδών
  • Μοριοδότηση της προϋπηρεσίας
  • Μοριοδότηση της Συνέντευξης των υποψηφίων Διευθυντών

Επίσης θα υπάρχει πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων  για τους υποψηφίους Διευθυντές Σχολείων χωρίς μοριοδότηση. Το πρακτικό θα διαβιβαστεί στα μέλη του Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών το οποίο θα έχουν διαβάσει πριν τη Συνέντευξη.

Η μοριοδότηση της κάθε κατηγορίας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί , αλλά εξετάζεται από το επιτελείο  του υπουργείου Παιδείας.

Η θητεία των νέων Διευθυντών θα είναι πάνω από δύο χρόνια (σ.σ. δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη).

Share.

Comments are closed.