Γαβρόγλου: «Ναι μεν, αλλά..» για τις εξαγγελίες Τσίπρα

0

«H Παιδεία αποτελεί την πρώτη κυβερνητική προτεραιότητα» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, για να προσθέσει ότι σε βάθος τριετίας θα γίνουν τουλάχιστον 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Για τους αναπληρωτές
Οι διορισμοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα γίνουν άμεσα και σε βάθος τριετίας δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος απέφυγε μεν να ανακοινώσει συγκεκριμένο αριθμό, όμως τόνισε πως κατά την προσωπική του εκτίμηση δεν μπορεί να είναι κάτω από διψήφιο, σε χιλιάδες.

«Έχουμε γύρω στους 20.000 αναπληρωτές, περίπου το 15% του συνόλου, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Εμείς θα προχωρήσουμε σε διορισμούς, που θα ισχύουν για τριετία. Θα υπάρξει μια δύσκολη συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα εισαχθούν γιατί πρέπει να καθορίσουμε την διαδικασία, πχ την προϋπηρεσία. Σε βάθος τριετίας δεν μπορεί οι διορισμοί αυτοί δεν πρέπει να είναι λιγότεροι από διψήφιο νούμερο σε χιλιάδες, είναι η προσωπική μου εκτίμηση αυτή. Για την εκπαίδευση δεν ισχύει η «απαγόρευση» στους διορισμούς, όπως και η Υγεία. Η συνεννόηση με τους θεσμούς είναι πολύ σύνθετο θέμα, από την άλλη μεριά έχουμε ως κυβέρνηση προτεραιότητες, κυβερνητικές πρωτοβουλίες που προχωρούν, αλλά σε αυτό το θέμα, στο καινούριο μνημόνιο θα υπάρχει και γραπτά η ανάγκη πρόσληψης εκπαιδευτικών», είπε.

Για την κατάργηση των πανελλαδικών
Προφανώς θα πάμε σε ένα μεταβατικό μεικτό σύστημα, με κάποια μαθήματα να εξετάζονται πανελλαδικά, κάποια με εργασίες, κάποια ενδοσχολικά, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι, παραδέχθηκε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Το βασικό είναι το σχολείο να αποκτήσει αξιοπιστία. Δεν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε τώρα πώς θα μπαίνουν στο πανεπιστήμιο γιατί δεν το ξέρουμε. Σε αυτόν που είναι σήμερα στην Γ’ Γυμνασίου θα του πούμε είναι πως το Λύκειο που θα πας θα αλλάξει, θα είναι ένα καινούριο σχολείο που θα σου δίνει όλα τα εφόδια» είπε.

Για τα νηπιαγωγεία
Δεν θα ισχύσει από αυτόν τον Σεπτέμβριο η αλλαγή στα νηπιαγωγεία
, ξεκαθάρισε ο υπουργός και τόνισε πως η 14ετής υποχρεωτική εκπαίδευση θα νομοθετηθεί σε βάθος τριετίας.

Για τα ολοήμερα
Αναφορικά με τα ολοήμερα, ο κύριος Γαβρόγλου είπε: «Τα ολιγοθέσια σχολεία που βρίσκονται στις εσχατιές της πατρίδας μας εμείς τα αναβαθμίζουμε από τον Σεπτέμβριο και επεκτείνουμε το ολοήμερο και σε αυτά, με προσωπικό. Δεν είναι πράγματα που κάνουμε και δεν έχουν προβλήματα, θα δούμε τα προβλήματα και θα τα λύσουμε».

Share.

Comments are closed.