Χριστίνα Ταχιάου*: Εκεί στην ΕΡΤ… θα σέβεστε!

0

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ 3 ότι βρίσκονται στο στούντιο… χάρη στους αγώνες του ίδιου και του Τσίπρα. Οι συνάδελφοι κράτησαν την ψυχραιμία τους, όμως η Δώρα Αυγέρη θυμήθηκε την εμπειρία της Λιάνας Κανέλλη σε ένα άλλο στούντιο…

«Αισθάνθηκα βία. Αισθάνθηκα όπως η Κανέλλη στο επεισόδιο με τον Κασιδιάρη. Βία!», μου εξομολογείται η Δώρα Αυγέρη, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, στην οποία ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε on air, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του το επικό: «Ενας από τους λόγους που είστε εσείς εδώ είναι γιατί το 2013 ήμασταν εδώ με τον Αλέξη Τσίπρα κι αγωνιζόμασταν για να ανοίξει αυτό εδώ το στούντιο. Γι αυτό, να είστε λίγο πιο προσεκτική στους χαρακτηρισμούς και τους υπαινιγμούς σας. Να κρατήσετε λίγο τα προσχήματα τουλάχιστον, διότι σε αυτό το στούντιο δε θα βρισκόσασταν αν δεν ήταν ο αγώνας εκείνων που έδωσαν τη μάχη για να ξανανοίξει». Και, κάνοντας μια παύση, στη διάρκεια της οποίας πήρε το ύφος της βαρουφάκειας ανωτερότητας, κατέληξε περιφρονητικά: «Λίγο σεβασμό σ’ αυτό!»

Ακολούθως, σε ένα παραλήρημα, είπε στη δημοσιογράφο «σας εγκαλώ», διατύπωσε τη διαπίστωσή του ότι εκείνη έπεσε στην παγίδα της τρόικας εσωτερικού για να μην επιτευχθεί η ισηγορία και της επανέλαβε ότι «για την ΕΡΤ παλέψαμε εμείς και όχι εσείς».

Προσωπικά, θαύμασα την ψυχραιμία των δυο συναδέλφων, Δώρας Αυγέρη και Δημήτρη Παπαγρηγορίου απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος εμφανίστηκε με ένα πελώριο αίσθημα ανωτερότητας απέναντί τους. Άψογοι και οι δυο, δεν ύψωσαν σε κανένα σημείο τη φωνή τους, υπερασπίστηκαν με αξιοπρέπεια τη δουλειά τους και τον άφησαν, για μια ακόμη φορά, να εκτεθεί.

Τη συγκεκριμένη συνέντευξη ζήτησε από την ΕΡΤ3 ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος μετέβη στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρουσιάσει το κίνημα  DiEM25, του οποίου είναι συνιδρυτής. Οι συνάδερφοι δέχτηκαν και τον φιλοξένησαν στο στούντιο της ΕΡΤ3, στην εκπομπή τους «Επικοινωνία». Από την αρχή της συνέντευξης, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδειξε έλλειψη σεβασμού κι εμπιστοσύνης στους δημοσιογράφους. «Με παρακολουθείτε;» ρώτησε αυστηρά το Δημήτρη Παπαγρηγορίου, όταν εκείνος του έκανε μια ερώτηση. «Δε με παρακολουθείτε», συνέχισε, πιστεύοντας ότι μια θεία χάρη του έχει προσδώσει το χάρισμα της κατοχής της μοναδικής αλήθειας, την οποία οι αδαείς γύρω του οφείλουν να σεβαστούν.

Δε θα σταθώ στο ποιος αγωνίστηκε για την ΕΡΤ και ποιος την άνοιξε. Θα σταθώ, όμως, στη βαρουφάκεια αντίληψη «σε μένα οφείλεις τη δουλειά σου, άρα θα είσαι καλή μαζί μου». Πόσοι, άραγε από την νυν κυβέρνηση πιστεύουν, πρεσβεύουν και διακινούν το ίδιο; Ο κ. Βαρουφάκης είχε το θράσος να το πει στον αέρα και να συμπεριφερθεί με αυτόν τον περιφρονητικό τρόπο. «Ο τρόπος του ήταν καθαρά σεξιστικός, ενώ χαρακτηρίζω τη συνολική συμπεριφορά του φασιστική. Έδειξε παντελή έλλειψη σεβασμού κι εμπιστοσύνης στους δημοσιογράφους, ξεκίνησε με την απόλυτη ακύρωσή τους. Δεν πίστευα ότι θα συμπεριφερόταν έτσι. Εάν το πίστευα, δε θα έκανα τη συνέντευξη, όπως δεν κάνω με χρυσαυγίτες, διότι μπορεί να τύχει το οτιδήποτε μαζί τους», λέει η Δώρα Αυγέρη.

Από την άλλη, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν επιφυλάσσει τα καλύτερα λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα, στην περίπτωση του ανοίγματος της ΕΡΤ έσπευσε να τοποθετηθεί στο πλευρό του, στο πλευρό του αγώνα. Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου, δηλαδή. Στο τέλος της εκπομπής, πέταξε το μικρόφωνο κι έφυγε, ενώ βγαίνοντας έλεγε ότι δεν πρόκειται να ξαναπατήσει στην ΕΡΤ3.

Πόσο τσαμπουκάς, πόσο μάγκας, πόσο εγωιστής, πόσο νάρκισσος! Αλλά δεν είναι αστείο, ούτε γραφικό, ούτε «έλα μωρέ μη δίνεις σημασία». Σκεφτείτε, μόνο, ότι αυτός ο άνθρωπος, με αυτήν τη συμπεριφορά, εκπροσωπούσε τη χώρα μας στα Eurogroup, ότι αυτός ο άνθρωπος με αυτήν τη συμπεριφορά διαπραγματευόταν το μέλλον μας. Σκεφτείτε τώρα εκείνους στο εξωτερικό με τους οποίους  ερχόταν σε επαφή, εκείνους με τους οποίους διαπραγματευόταν αυτός ο άνθρωπος με αυτήν τη συμπεριφορά. Και πάλι καλά να λέμε, μάλλον φτηνά τη βγάλαμε…

Αλλά, βεβαίως, ο Βαρουφάκης δεν κατέλαβε με το ζόρι τη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος ο οποίος τον τοποθέτησε στη θέση αυτή, σαγηνευμένος από το allure του Γιάνη Βαρουφάκη. Η επίδραση της γοητείας πέρασε επειδή κάποιος έκανε μάγια στον Τσίπρα, όπως υπέθεσε η εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ, Έλενα Παναρίτη, για να αποφανθεί ο κ. Βαρουφάκης «Όχι, δεν είναι αυτό». Δηλαδή, κατά το Βαρουφάκη, θα μπορούσε και να έχουν κάνει μάγια στον Τσίπρα! (Διαβάστε εδώ)

Ακούτε εκεί στην ΕΡΤ; Θα σέβεστε το Βαρουφάκη, γιατί του χρωστάτε τις δουλειές σας! Διαφορετικά, μπορεί να σας στείλει την Παναρίτη να σας κάνει μάγια…

*άρθρο της Χριστίνα Ταχιάου από το protagon.gr
Share.

Comments are closed.