Πάνος Σκουρλέτης: Στημένος ο διαγωνισμός για τη ΔΕΗ

0

«Έχω γαλουχηθεί να σέβομαι τον δημοκρατικό διάλογο και τις συλλογικές αποφάσεις. Προηγείται η τελική συλλογική απόφαση -και πως αυτή θα διαμορφωθεί- για τη συμφωνία και τη ΔΕΗ» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν είμαι στην Αριστερά για να κάνω πολιτική καριέρα» τόνισε, για να προσθέσει πως δεν είναι δογματικός και δεν διαφωνεί με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, ούτε είναι οπαδός των μονοπωλιακών καταστάσεων.

Στη συνέχεια επιτέθηκε με δριμύτητα κατά των δανειστών και τους κατηγόρησε για υπαναχώρηση από τα συμφωνηθέντα για τη ΔΕΗ, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν στελέχη των τεχνικών κλιμακίων, που λειτουργούν ως βαποράκια συμφερόντων και θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία». Υποστήριξε πως το σχέδιο για πώληση περιουσιακών στοιχείων, έως τον Ιούλιο του 2018, είναι πειστικό και δημιουργεί συνθήκες στημένου παιχνιδιού, αφού εάν δεν γίνει η πώληση θα υποστεί η χώρα επιπτώσεις. «Αυτό σε οδηγεί να πουλήσεις όσο – όσο» είπε ο κ. Σκουρλέτης και καταλόγισε ευθύνες στη διοίκηση της ΔΕΗ ότι δεν πίστεψε και δεν προώθησε το σχέδιο για συμπράξεις με ιδιωτικές επιχειρήσεις, ώστε να μην υποχρεωθεί η επιχείρηση να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία. Πάντως, εκτίμησε ότι έχουν εξαιρεθεί τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια και θα συμπεριληφθούν μόνο τα λιγνιτικά και πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων από τις πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ.

Share.

Comments are closed.