Επιστολή Τσίπρα στους Ευρωπαίους ηγέτες για τα εργασιακά

0

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε το απόγευμα της Πέμπτης επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και στους προεδρεύοντες στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, Γιόζεφ Μουσκάτ και Πάολο Τζεντιλόνι, με την οποία τους ζητά ξεκάθαρη απάντηση για το κατά πόσο το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ειδικά σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ή για όλα τα κράτη μέλη εκτός της Ελλάδας.

«Στη χώρα μου το δικαίωμα στην εργασία και την κοινωνική προστασία περιορίζεται» είναι το καθαρό μήνυμα στέλνει ο πρωθυπουργός στους ηγέτες της Ε.Ε με αυτή την επιστολή που έστειλε ενόψει της Διάσκεψης της Ρώμης. 

Ολόκληρη την επιστολή πατώντας του Αλέξη Τσίπρα

Δεν θα μας εκβιάσει η Αθήνα»

Τυχόν προσπάθεια από την Αθήνα να χρησιμοποιήσει τη Διακήρυξη της Ρώμης ως διαπραγματευτικό εργαλείο για τις συνομιλίες της για το χρέος, δεν θα πετύχει προειδοποίησε Ευρωπαίος διπλωμάτης, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

«Δεν θα μας εκβιάσει ένα κράτος μέλος, το οποίο συνδέει ένα θέμα της Ε.Ε. με ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα», ανέφερε ο ίδιος.

Την Τετάρτη, το Βερολίνο έστειλε μήνυμα στην Αθήνα, μέσω του εκπροσώπου της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, να μην «χρησιμοποιήσει» τη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης για να πιέσει για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι το ελληνικό πρόγραμμα και η Σύνοδος της Ρώμης δεν πρέπει να συνδέονται.

Share.

Comments are closed.