ΗΠΑ: Απαγόρευση μεγάλων ηλεκτρονικών συσκευών στην καμπίνα επιβατών από 10 αεροδρόμια

0

Tην απαγόρευση μεταφοράς ηλεκτρονικών συσκευών μεγαλύτερων από ένα κινητό στην καμπίνα αεροσκαφών στους επιβάτες που ταξιδεύουν από 8 μουσουλμανικές χώρες και δέκα συνολικά αεροδρόμια προχώρησαν οι ΗΠΑ..

Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, με τη μεταφορά εκρηκτικού μηχανισμού που θα έχει τοποθετηθεί στην μπαταρία της συσκευής, όπως δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο νέος κανονισμός θα ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν θα εφαρμοστεί σε δέκα ξένες αεροπορικές εταιρείες. Η απαγόρευση θα επηρεάσει 10 αεροδρόμια σε οκτώ χώρες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Η απόφαση αυτή αφορά πτήσεις προς Αμερική από τα αεροδρόμια του Αμμάν, του Καΐρου, της Τζέντα και του Ριάντ, της Κωνσταντινούπολης, του Κουβέιτ, της Καζαμπλάνκα, της Ντόχα, του Ντουμπάι και του Άμπου Ντάμπι.

Η απαγόρευση αφορά συσκευές μεγαλύτερες από κινητό τηλέφωνο. Οι επιβάτες καλούνται να μεταφέρουν τάμπλετDVD, φορητούς υπολογιστές και φωτογραφικές μηχανές στις αποσκευές που παραδίδονται στο αεροδρόμιο.

Share.

Comments are closed.