Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «βομβάρδισαν» Τσακαλώτο και Αχτσιόγλου

0

Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στις ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Παρακολούθησης και Κοινοβουλευτικού Ελέγχου) των υπουργείων Οικονομίας και Εργασίας ενημέρωσαν για δύο περίπου ώρες οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου, οι οποίοι δέχθηκαν καταιγισμό ερωτήσεων. 

«Μέτρα, αντίμετρα και πρωτογενές πλεόνασμα βρίσκονται σε ισορροπία και ισχύουν ταυτόχρονα» ενώ ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα των μέτρων και των αντιμέτρων «ισχύει αυτό που είπε ο Μοσκοβισί» και όχι ο Ντάισελμπλουμ που έχει «εκλογές σήμερα» φέρονται να διαβεβαίωσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.

Η συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο όροφο της Βουλής και αφορούσε στην πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ανοιχτά ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς. Επί δύο ώρες οι δύο υπουργοί ενημέρωσαν για την πορεία της διαπραγμάτευσης περίπου 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 

Από αρκετούς βουλευτές που συμμετείχαν στην ενημέρωση εκφράστηκε αγωνία και επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προστασία των πιο αδύναμων πολιτών που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο υπουργοί:

  • δεν ανέφεραν ότι θα υπάρξει μετάθεση για μετά το Πάσχα των αποφάσεων που αφορούν τα εργασιακά
  • δεν έγινε αναφορά στο ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις συντάξεις
  • δεν συζητήθηκε το θέμα λήψης δανείου από την Παγκόσμια Τράπεζα για την δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας.
  • παραμένει η 20η Μαρτίου ως στόχος ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης. «Ο στόχος είναι να κλείσουν τα τεχνικά θέματα» είπε ο Κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε ότι είναι «εφικτός ο στόχος της 20ης Μαρτίου». Σημειώνεται ότι το ζήτημα της 20ης Μαρτίου δεν τέθηκε από τους υπουργούς κατά την ενημέρωση αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο.
Share.

Comments are closed.