Ντροπή: 258.000 ευρώ εφάπαξ σε στέλεχος του ΔΕΣΦΑ και το δικαιολογεί ο Σταθάκης

0

Σύμφωνα με ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ  Κώστα Σκρέκα έγινε «πλιάτσικο» στο Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) από τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο ο οποίος εξασφάλισε για τον εαυτό του μπόνους 100.000 ευρώ στο τελικό ποσό του εφάπαξ που επρόκειτο να πάρει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ερώτηση ο Σωτήρης Νίκας αποφάσισε να δώσει προαγωγή στον εαυτό του – λίγες πριν την συνταξιοδότηση του – εξασφαλίζοντας μπόνους 100 χιλιάδων κι έτσι το εφάπαξ του εκτινάχθηκε στις 258 χιλιάδες ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα – και πάντα σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα του γαλάζιου βουλευτή -ο συγκεκριμένος διοικητής του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, πριν την επιλογή του ως Πρόεδρος, εργαζόταν στο ΔΕΣΦΑ ως απλός διευθυντής. Στις 11 Νοεμβρίου εκμεταλλευόμενος την ισχύ που του παρέχει η θέση του, πέτυχε και εγκρίθηκε από το εποπτικό συμβούλιο η οργανική του αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες στο βαθμό του Διευθυντή Δραστηριότητας (Γενικού Διευθυντή) και στο ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο (5ο κλιμάκιο).

Λίγες ημέρες αργότερα ο εν λόγω διοικητής παραιτήθηκε για λόγους συνταξιοδότησης κι έτσι η ολιγοήμερη παραμονή του στην αναβαθμισμένη οργανική του θέση εκτίναξε το ΕΦΑΠΑΞ του στις 258.000 ευρώ! Και όλα αυτά επειδή «προήγαγε» τον εαυτό του για λίγες μέρες κατά δύο οργανικές βαθμίδες!!!!

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια καταγγελία τόσο το δικό του εφάπαξ όσο και εκείνα άλλων εργαζομένων εξασφαλίζονται από ποσό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία εξουσιοδοτήθηκε ο ίδιος να μεταφέρει σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας, προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα από πιθανό «bail in» και βέβαια , σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, το ποσό των 10 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ και θα συμπεριληφθεί στο κόστος των τιμολογίων που πληρώνουν οι καταναλωτές και η παραγωγική βάση της χώρας για φυσικό αέριο.

Σταθάκης: Δεν έγινε και τίποτα… με το «χρυσό» εφάπαξ

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτό. Ήταν διευθυντής της εταιρίας και πριν συνταξιοδοτηθεί έγινε γενικός διευθυντής. Αυτό έγινε από το εποπτικό συμβούλιο, όχι από τον ίδιο, οπότε δεν νομίζω ότι συντρέχει κανένας λόγος»,
«Θα έπαιρνε εφάπαξ έτσι κι αλλιώς. Όταν ανεβαίνεις βαθμίδα, παίρνεις κάτι παραπάνω. Δεν νομίζω ότι εμπίπτει σε θέματα δεοντολογίας, όπως και απορώ γιατί συσχετίζεται με το θέμα άλλων οργανισμών όπου έγιναν κάποια πράγματα που αντιδράσαμε, όπως αντιδράσαμε».
Τάδε έφη(!) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης όταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες του κ. Σκρέκα!!!!

Μας δουλεύουν κι από πάνω!!!!

Καμαρώστε τους όλοι εσείς που έχετε ή πρόκειται να συνταξιοδοτηθείτε!!!!

Share.

Comments are closed.