Κόντρα κυβέρνησης-ΕΣΗΕΑ για το Πρώτο Θέμα

0

Σε αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΕΣΗΕΑ εξελίσσεται η αναφορά στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων-ΜΜΕ, για το Πρώτο Θέμα και τον εκδότη του Θ. Αναστασιάδη. Χθες αντέδρασαν οι 100 εργαζόμενοι της εφημερίδας και σήμερα, έστω και καθυστερημένα, η ΕΣΗΕΑ παρενέβη με ανακοίνωσή της η οποία μιλά για στοχοποίηση συντακτών για να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την ΕΣΗΕΑ για συντεχνιακή λογική που έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες δεοντολογίας.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
«Με στοχοποίηση συντακτών και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, επιχειρεί τώρα να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση την δημοσιογραφική κριτική.
Τα διαδοχικά κρούσματα αφορούν το τελευταίο διάστημα συναδέλφους στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις αυτές και οφείλει να επισημάνει για μια ακόμη φορά ότι και σε αυτή την περίπτωση η απόπειρα χειραγώγησης δεν θα περάσει

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
«Η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει τη λάσπη του Πρώτου Θέματος «δημοσιογραφική κριτική». Και η στοιχειώδης απάντηση στη λάσπη και στα ψέματα αποκαλείται «στοχοποίηση».
Εκτός από τη συντεχνιακή λογική υπάρχει και η τήρηση των στοιχειωδών κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας που οφείλει να περιφρουρεί η ΕΣΗΕΑ

Ήδη για το θέμα αυτό η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών έχει ενημερώσει τον Ευρωπαϊκό αλλά και ο Διεθνή Οργανισμό Δημοσιογράφων, για την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση στοχοποίηση των δημοσιογράφων του Πρώτου Θέματος.

Τελειώνοντας πρέπει να τονίσουμε ότι από την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο, ο καθένας αντιλαμβάνεται ποια είναι η λογική τους σε σχέση με τα συνδικάτα και το συνδικαλισμό, γενικότερα. Ό,τι δεν είναι μαζί μας είναι απέναντι, είναι εχθρός μας. Αυτό θα πει «αριστερά»!!!

Share.

Comments are closed.