Επιβεβαιώνεται η πρόθεση συμπόρευσης της Ε.Δ.Ε.Μ με την Δημοκρατική Συμπαράταξη

0

Η Ε.Δ.Ε.Μ (Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης ) οδεύει προς την Δημοκρατική Συμπαράταξη ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο της πολιτικής της δραστηριότητας. Παραμένοντας πιστή στην Ιδρυτική της Διακήρυξη, εντάσσεται στον ευρύτερο προοδευτικό φορέα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και λαμβάνει πλέον ενεργά μέρος στην διαμόρφωση μια νέας πολιτικής πρότασης. Στόχος η ανασυγκρότηση της Χώρας και η εφαρμογή ενός ρεαλιστικού προγράμματος υπέρβασης της κρίσης, που θα περιλαμβάνει προτάσεις σύγχρονες και εφαρμόσιμες, απαλλαγμένες από δογματισμό και ηττοπάθεια. 

Η Ε.Δ.Ε.Μ ενσαρκώνει την ανάγκη για πολιτική καινοτομία και είναι το πρώτο “start up” κόμμα στην Ελλάδα. Απαρτίζεται από στελέχη εκτός πολιτικής σκηνής, νέους ανθρώπους, επαγγελματίες και επιστήμονες, που με τον δυναμισμό και την καινοτόμα και προοδευτικά δημιουργική σκέψη και δράση τους, μεταβάλλουν το πολιτικό σενάριο στην Χώρα. Ανοίγει πλέον δίαυλος επικοινωνίας με την σιωπηρή πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, που δηλώνει παρόν στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο πολιτικός βραχίονας της Ε.Δ.Ε.Μ, κατόπιν της καθόδου του σε Πανελλαδική κλίμακα κατά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, βρίσκονταν σε συνομιλίες με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού χώρου. Τελικά φαίνεται πως η οριστική συμφωνία είναι προ πυλών μετά από πρωτοβουλία συνάντησης της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφης Γεννηματά και του Προέδρου της Ε.Δ.Ε.Μ κ. Απόστολου Πόντα.

Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες ευσταθούν και επιβεβαιώνονται και από το πολιτικό συμβούλιο της Ε.Δ.Ε.Μ. Απομένουν λεπτομέρειες οι οποίες αναμένεται να διευθετηθούν με την επιστροφή του Προέδρου της Ε.Δ.Ε.Μ  κ. Απόστολου Πόντα από το εξωτερικό ώστε να ανακοινωθεί επίσημα η ένταξη της Ε.Δ.Ε.Μ στους κόλπους της Δημοκρατική Συμπαράταξης. 

Share.

Comments are closed.