Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Κωνσταντινούπολη (Φωτο)

0

Με κάθε επισημότητα, αλλά και με ισχυρή αστυνομική παρουσία γιορτάστηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη τα Θεοφάνεια.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος τέλεσε αρχικά τη λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον κήπο του Πατριαρχείου και εν συνεχεία ακολούθησε η Κατάδυση του Τίμιου Σταυρού. Τον σταυρό ανέσυρε ο 29χρονος γυμναστής Νικόλαος Σολής από το Αγρίνιο.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης. Παρόντες ήταν ο πρεσβευτής της χώρας μας στην Τουρκία Κυριάκος Λουκάκης και ο Γενικός Πρόξενος της χώρας μας στην Κωνσταντινούπολη Ευάγγελος Σέκερης.

Όπως αναφέρουν τούρκικα μέσα ενημέρωσης, οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη έγιναν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Εκτός από την κύρια εκδήλωση έγινε και μια άλλη τελετή στο Τσενγκέλκιοϊ της Κωνσταντινούπολης στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

  • Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ της τούρκικης εφημερίδας hurriyet με τίτλο «İstanbul Haliç’te haç çıkarma töreni» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ
  • Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ της τούρκικης ιστοσελίδας HABERLER.COM με τίτλο «Fener Rum Patrikhanesi Haç Çıkarma reni zenledi» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ

Δείτε πλήρες φωτογραφικό υλικό από τον καθαγιασμό των υδάτων στην Κωνσταντινούπολη

Share.

Comments are closed.