Hurriyet: Ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη ήταν μέλος ομάδας φύλαξης του Ερντογάν

0

Ο 22χρονος Τούρκος αστυνομικός ο οποίος σκότωσε τον Ρώσο πρέσβη Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα, μόνο δεν είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από το σώμα λόγω Γκιουλέν, αλλά είχε προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οκτώ φορές έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.

Ο δράστης, ο οποίος ανήκε στην αστυνομική διεύθυνση της τουρκικής πρωτεύουσας και τα τελευταία 2,5 χρόνια υπηρετούσε σε μια μονάδα αντιμετώπισης ταραχών, βρισκόταν σε υπηρεσία σε οκτώ εκδηλώσεις στις οποίες είχε παραστεί ο Ερντογάν από τον Ιούλιο κι έπειτα, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Αμπντουλκαντίρ Σελβί, στις εκδηλώσεις αυτές ο Αλτιντάς ανήκε στη δεύτερη γραμμή ασφαλείας του Τούρκου προέδρου μετά την προσωπική φρουρά των σωματοφυλάκων του.

Ο Σελβί έγραψε ότι την ημέρα του πραξικοπήματος, στις 15 Ιουλίου, ο Αλτιντάς, είχε δηλώσει ασθένεια στην υπηρεσία του αλλά δεν είναι σαφές τι έκανε το βράδυ εκείνο.

Οι αρχές ασφαλείας έχουν συλλάβει 13 ανθρώπους που πιθανώς να συνδέονται με την επίθεση, ανάμεσά τους και στενούς συγγενείς του Αλτιντάς, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο του δημοσιογράφου Abdulkadir Selvi της τούρκικης εφημερίδας Hurriyet με τίτλο «Suikastçı, Cumhurbaşkanı’nın katıldığı programda» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.