Οι γερμανικές αρχές επικήρυξαν τον ύποπτο για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο για 100.000 ευρώ

0

Από το πρωί σας είχαμε ενημερώσει ότι η γερμανική αστυνομία αναζητεί έναν Τυνήσιο, η ταυτότητα του οποίου βρέθηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού του φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Τελικά ο 24χρονος Τυνήσιος Ανις Αμρί ταυτοποιήθηκε ως ο ύποπτος για εμπλοκή στο τρομοκρατικό χτύπημα με φορτηγό στο Βερολίνο, ανακοίνωσε το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στην Γερμανία, επικηρύσσοντας τον για 100.000 ευρώ.

Ο Ανίς Αμρί έχει ύψος 1.78 μέτρα, είναι βάρους 75 κιλών, έχει μαύρα μάτια και μαύρα μαλλιά, ανέφερε ο εισαγγελέας στην ανακοίνωση του. «Ενδέχεται να είναι επικίνδυνος και οπλισμένος», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα δοθεί αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ σε όποιον παράσχει πληροφορίες για τον ύποπτο δράστη.

Παράλληλα μια πηγή ασφαλείας της Τυνησίας τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές της χώρας ανέκριναν την οικογένεια του υπόπτου.

Ο πατέρας του Άνις Άμρι: Ο γιος μου είχε πυρπολήσει σχολείο στην Ιταλία

Σε συνέντευξη του στον Mosaique Fm, έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Τυνησίας, ο πατέρας του Άνις Άμρι δήλωσε ότι ο γιος του είχε καταδικαστεί και εκτίσει τέσσερα χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία για πυρπόληση ενός σχολείου.

Ο πατέρας του Άμρι πρόσθεσε παράλληλα ότι ο γιος του μετέβη στην Γερμανία πριν από ένα χρόνο και ότι μέχρι πρόσφατα ήταν σε επαφή με τα αδέλφια του.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Άμρι φέρεται να στρατολογήθηκε από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Γερμανία, ενώ δεν είχε γίνει δεκτό το αίτημά του για χορήγηση ασύλου ούτε στην Ιταλία, αλλά ούτε και στη Γερμανία.

Δεν είναι σαφές αν ο καταζητούμενος έφτασε στην Ιταλία το 2011 ή το 2012.

Share.

Comments are closed.