Spiegel on line: «mea culpa» Τσακαλώτου προς Γερμανούς βουλευτές

0

Απολογητικός για το ότι η Ελλάδα δεν ενημέρωσε για τις προθέσεις της εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνάντηση με βουλευτές στη Γερμανία.

Απολογητικός για το ότι δεν ενημερώθηκαν οι δανειστές για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διανομή μέρους του πλεονάσματος εμφανίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε επαφές του στη Γερμανία.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Spiegel» με τίτλο «Η Ελλάδα παραδέχεται επικοινωνιακά λάθη» αναφέρεται ότι σε συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής με Γερμανούς βουλευτές στο Βερολίνο, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναγνώρισε ότι υπήρξε αστοχία στο ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ενημερώσει τους δανειστές για τις παροχές που ανακοίνωσε μονομερώς ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να είπε ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να παίρνει τέτοιες αποφάσεις αλλά παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος που δεν είχαν ενημερώσει τους πιστωτές.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών απέδωσε το λάθος σε έλλειψη επικοινωνίας και εξήγησε ότι ήταν μία απόφαση που έπρεπε να ληφθεί γρήγορα.

O Τσακαλώτος επιβεβαιώνει την ουσία της παρέμβασης του

«Είπα ότι πάντα είναι καλή η διαβούλευση, αλλά δεν είχαμε χρόνο γιατί τα λεφτά έπρεπε να τα ξοδέψουμε φέτος για να μην επηρεαστεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2017 και ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δρα στο πνεύμα της συμφωνίας, αλλά σε κάποια θέματα πρέπει να έχει μια διακριτική ευχέρεια να κυβερνήσει», ανέφερε σε αποκλειστική του δήλωση στην  «Εφημερίδα των Συντακτών».

ΥΠΟΙΚ: Ήταν ρητορικό το σχήμα

Αναφορικά με το δημοσίευμα κύκλοι του υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν ότι ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε σε αντιπροσωπεία Γερμανών Βουλευτών ότι το πακέτο των παροχών δεν επηρεάζει την επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, «εν είδει ρητορικής ερώτησης», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε συνεννοηθεί από πριν με τους θεσμούς και απάντησε ο ίδιος πως θα μπορούσε.

Πρόσθεσε, ωστόσο ότι υπάρχει και το λογιστικό θέμα, καθώς, όπως εξήγησε, αν αυτές οι παροχές δεν δίνονταν μέχρι το τέλος του έτους τότε η προκαλούμενη δαπάνη θα επιβάρυνε το πλεόνασμα του 2017.

Κοίτα πως τα φέρνει ο καιρός! Από επαναστάτες να μετατρέπονται (πολιτικά εννοώ) σε κότες λυράτες! Φτάνει πια!!!

Διαβάστε το πλήρες άρθρο τουδημοσιογράφου David Böcking γερμανικού περιοδικού Der Spiegel με τίτλο «Griechenland räumt Kommunikationsfehler ein» στα γερμανικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.