Τουρκία: 14 νεκροί και 55 τραυματίες από έκρηξη λεωφορείου στην Καισάρεια

0

Τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί από την έκρηξη, που σημειώθηκε σε λεωφορείο, έξω από το Πανεπιστήμιο Ερσιγές της Καισάρειας στην Τουρκία, και τουλάχιστον 55 οι τραυματίες, σύμφωνα με το τουρκικό NTV, που επικαλείται πηγές του στρατού. 

Έξι τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ 12 από αυτούς νοσηλεύονται στην εντατική. 

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό των Εσωτερικών, οι Αρχές έχουν συλλάβει επτά υπόπτους για την επίθεση. 

Αποκρουστικές είναι οι εικόνες και τα βίντεο από την έκρηξη που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, οι οποίες δείχνουν δεκάδες ασθενοφόρα να βρίσκονται στο σημείο και γιατρούς να προσπαθούν να σώσουν τραυματίες, ενώ δίπλα τους κείτονται νεκροί, αρκετοί από τους οποίους είναι διαμελισμένοι.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Βεγίσι Καϊνάκ, είπε ότι η επίθεση είχε στόχο λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες, εκτός υπηρεσίας, και πολίτες.

Ανέφερε μάλιστα ότι η επίθεση μοιάζει πολύ με τη διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό, Νουμάν Κουρτουλμούς, η συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού παραπέμπει στη διπλή βομβιστική επίθεση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη.

Την ώρα της έκρηξης το λεωφορείο βρισκόταν σταματημένο σε κόκκινο φανάρι.

Αυτοκίνητο, γεμάτο εκρηκτικά, το προσέγγισε και εξερράγη, ακριβώς δίπλα του.

H έκρηξη είναι πιθανό να πυροδοτήσει θυμό στην Τουρκία που έχει πληγεί από σειρά βομβιστικών επιθέσεων την τελευταία χρονιά. Για κάποιες από αυτές έχουν αναλάβει την ευθύνη κουρδικές οργανώσεις. Για τη συγκεκριμένη επίθεση δεν υπάρχει για την ώρα ανάληψη ευθύνης.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, με ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει ότι η Τουρκία θα διπλασιάσει τις προσπάθειες της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Θα πολεμήσουμε αυτούς τους δειλούς με εθνική κινητοποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ της τούρκικης ηλεκτρονικής ιστοσελίδας NTV με τίτλο «Kayseri’de bombalı araçla terör saldırısı: 14 şehit» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ

Δείτε βίντεο από τις πρώτες στιγμές της έκρηξης, που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο 

Share.

Comments are closed.