«Μύρισε εκλογές;» – Απαντούν τρεις γνωστοί δημοσιογράφοι

0

Από το βράδυ της Πέμπτης, οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την 13η σύνταξη και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους το προσφυγικό, δημιούργησαν μια κοινή, έστω και αδιόρατη, άσθηση: Μυρίζει εκλογές; Στο ερώτημα αυτό κλήθηκαν να εκθέσουν τις απόψεις τους στο CNN Greece, τρεις γνωστοί δημοσιογράφοι. 

Απαντούν, κατά κύριο λόγο, στο πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό μετά τις ανακοινώσεις του Αλ. Τσίπρα ενώ μιλούν και για την αντίδραση των θεσμών.

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών έκανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παντελάκης, διότι όπως τόνισε οι πιθανότητες να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές είναι ελάχιστες.

Σύμφωνα με τον κ. Παντελάκη ο Πρωθυπουργός προχώρησε στις συγκεκριμένες ανακοινώσεις «για να μπορέσει να αντέξει την επόμενη δέσμη μέτρων που όπως όλα δείχνουν θα έρθει μετά τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα».

«Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες λένε ότι οι δανειστές το γνώριζαν και διαφωνούσαν», επεσήμανε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε ότι «ενδεχομένως να υπάρξουν αντιδράσεις».

«Το αν θα πάμε σε εκλογές εξαρτάται από το αν θα πετύχει οι κινήσεις του Πρωθυπουργού, αν θα πετύχει το κόλπο, αν θα δεχτούν οι Ευρωπαίοι τις παροχές», δήλωσε στο CNN Greece, ο δημοσιογράφος και εκδότης Φώτης Γεωργελές.

«Δεν νομίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να αλλάξει το κλίμα», δήλωσε ο κ. Γεωργελές αναφορικά με τις παροχές που εξήγγειλε και υπογράμμισε πως παρά το γεγονός ότι θεωρεί πως οι θεσμοί ξαφνιάστηκαν δεν πρόκειται να αντιδράσουν άμεσα.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει άρωμα εκλογών. Έπρεπε η κυβέρνηση κάτι να δώσει πριν εκπνεύσει το 2016. Έχει αυτό το πλεόνασμα και αποφάσισε να το δώσει εκεί», δήλωσε ο δημοσιογράφος Τάσος Παππάς.

Παράλληλα, πρόσθεσε «ότι όταν μία κυβέρνηση κάνει παροχές, κάτω από δύσκολες συνθήκες προφανώς υπάρχει και ένα επικοινωνιακό εκτόπισμα. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχει ένα επικοινωνιακό στίγμα.

Σε ό,τι αφορά τους θεσμούς ο κ. Παππάς τόνισε ότι αιφνιδιάστηκαν και πρόσθεσε ότι εκτός από τους δανειστές αιφνιδιάστηκαν και τα περισσότερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς ελάχιστοι ήταν αυτοί που γνώριζαν για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού.

Πηγή: Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, CNN Greece

Share.

Comments are closed.