Δήμος Βριλησσίων: Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα δημοτικά σχολεία

0

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας» σε σχολεία του Δήμου Βριλησσίων, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που υλοποιεί ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων.

Το πρωί της ίδιας μέρας, ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης συναντήθηκε με την υπεύθυνη του προγράμματος περιφερειακή σύμβουλο Αττικής και μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ κ. Σ. Κορωναίου. Ο Δήμαρχος Βριλησσίων εξέφρασε την υποστήριξη του Δήμου στην εφαρμογή του προγράμματος και σημείωσε ότι «η διαλογή στην πηγή προχωρεί και στα σχολειά μας, γιατί από κει και μόνο μπορούμε να επιτύχουμε τα πιο σημαντικά και μακροχρόνια αποτελέσματα».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. Μανιατογιάννης και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Κορωναίου, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος  Αλέξη Μαυραγάνη, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής α΄ βαθμού κα Γιώτα Παρασκευοπούλου και της Σχολικής Επιτροπής β΄ βαθμού κ. Άλκη Εγκολφόπουλο, καθώς και από υπηρεσιακά στελέχη του ΕΣΔΝΑ επισκέφτηκαν το 3ο & 5ο δημοτικό και το 2ο γυμνάσιο, όπου πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες παρουσιάσεις στους μαθητές από τους εκπροσώπους των αρμόδιων αρχών.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή μαθητών στη χωριστή διαλογή του χαρτιού για επαναχρησιμοποίηση και ευρύτερα στην εμπέδωση της κουλτούρας και των πρακτικών της ανακύκλωσης που μπορούν να ωφελήσουν τα μέγιστα τον τόπο.

 

Share.

Comments are closed.