Το συγκλονιστικό αντίο στους παίκτες της Σαπεκοένσε (βίντεο)

0

Περισσότεροι από 100.000 οπαδοί κατέκλυσαν το γήπεδο της πόλης Μεντεγίν αλλά και τους γύρω δρόμους για να τιμήσουν τη μνήμη των αδικοχαμένων μελών της αποστολής της Σαπεκοένσε που χάθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα.

Είναι μερικές στιγμές που οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα. Οι εικόνες είναι τόσο δυνατές, που κάθε λέξη φαντάζει περιττή. Αυτό που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης (1/12) στο «Ατανάσιο Χιγκαρδότ», είναι πραγματικό μοναδικό, ανεπανάληπτο, ανατριχιαστικό.

Η Ατλέτικο Νασιονάλ κανονικά θα υποδεχόταν την Σαπεκοένσε για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana και τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί. Το κακό παραμόνευε όμως και η πτώση του αεροσκάφους που μετέφερε την ομάδα, έπεσε πριν φτάσει στο αεροδρόμιο του Μεντεγίν στην Κολομβία και μόνο τρεις παίκτες κατάφεραν να διασωθούν και μάλιστα ο ένας έχασε το πόδι του. Όλη η ομάδα ξεκληρίστηκε…

Φυσικά, ούτε λόγος για να γίνονταν οι τελικοί, όμως οι φίλοι της Ατλέτικο Νασιονάλ δεν επρόκειτο να μην πάνε στο γήπεδο για τον… τελικό. Περίπου 45.000 άνθρωποι έδειξαν το μεγαλείο του αθλητισμού και ότι πάνω από την ζωή και την υγεία δεν μπαίνει απολύτως τίποτα. Όλοι πήγαν φορώντας λευκά μπλουζάκια και διακριτικά της Σαπεκοένσε, τιμώντας τα θύματα της τραγωδίας!

Η τελετή ήταν εντυπωσιακή, όπως ακριβώς άρμοζε στην περίσταση. Οι παίκτες της Ατλέτικο, το προπονητικό τιμ και η διοίκηση έδωσαν το παρών, αποτίοντας φόρο τιμής στους αδικοχαμένους ανθρώπους που τόσο πρόωρα έχασαν τη ζωή τους. Εκείνοι ήταν ντυμένοι στα μαύρα, κρατούσαν λουλούδια και μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο, ελευθέρωσαν 71 περιστέρια, όσες και οι ψυχές που «έφυγαν».

Η μπάντα του στρατού έπαιζε μουσική, στην συνέχεια τα φώτα έσβησαν, ο κόσμος άναψε τα κινητά του στις κερκίδες και το σκηνικό ήταν εκπληκτικό. Πολλοί ήταν αυτοί που δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους και η συναισθηματική φόρτιση ήταν πολύ έντονη. Κανονικά θα έπρεπε να είναι στο γήπεδο για ποδοσφαιρικό αγώνα και όχι για μια τέτοια περίσταση.

«Πάμε Σάπε», «Είμαστε μαζί σας», «Πρωταθλητές για πάντα» ήταν κάποια από τα συνθήματα που ακούγονταν από τους φιλάθλους της κολομβιανής ομάδας, η οποία έκανε την απόλυτη κίνηση Fair Play, ζητώντας να δοθεί το τρόπαιο στην Σαπεκοένσε. Άλλωστε, τι να το κάνει η ίδια ένα τέτοιο τρόπαιο. Ανήκει σε αυτούς τους αγγέλους εκεί ψηλά…

Δείτε το βίντεο του CNN που αναμεταδίδει το CNN Greece

Share.

Comments are closed.