Συμφώνησε ο Γαβρόγλου με τους θεσμούς για την αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων

0

Η αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, με ετήσιες εκθέσεις, περιλαμβάνεται  στη συμφωνία του υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και θεσμών.

Οι διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2017, έχοντας ως δύο στόχους:

  1. Να μην υπάρξουν αρνητικές συνέπειες για τα σχολεία (πχ κλείσιμο) και το εκπαιδευτικό προσωπικό
  2. Να καταγράφονται κάθε χρόνο οι δράσεις, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές κλπ, της σχολικής μονάδας και να εντοπίζονται ενδεχόμενες αδυναμίες.

Ο κ. Γαβρόγλου δεν έφερε καμία αντίρρηση σ αυτό το μοντέλο της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Θα ζητήσει ο Υπουργός και το κόμμα του συγγνώμη;

Και να που φτάνουμε στο σημείο να πρέπει οι κυβερνώντες να ζητήσουν ένα συγγνώμη από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για την κωλοτούμπα που κάνουν.

Από εκεί που ήταν εντελώς αντίθετοι με το θεσμό της αυτοαξιολόγησης και τον πολεμούσαν με λύσσα, τάρα έρχονται και τον εφαρμόζουν! Μάλιστα όλοι αυτοί που ήσαν υπέρ του θεσμού αυτού, με τη λογική ότι αναδεικνύει τα προβλήματα και θέτει προ των ευθυνών της την κρατική εξουσία, θεωρούνταν ξεπουλημένοι και σε κάποιες περιπτώσεις τους διέγραφαν και από τους Συλλόγους.

Το πρόβλημα του Γαβρόγλου

Ο υπουργός Παιδείας, ως είθισται, θα καλέσει τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές και θα τους ενημερώσει ότι πρέπει να ζητήσουν αυτοί με τη σειρά τους από τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν την αυτοαξιολόγηση. Κι ως εδώ όλα καλά. Κάπως έτσι λειτουργεί η πυραμίδα της εξουσίας.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ένας εξ αυτών εξακολουθεί να «προβάλει» στο βιογραφικό του την άρνησή του στην αυτοαξιολόγηση

Στο βιογραφικό του Περιφερειακού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνου  Κωνσταντόπουλου καταγράφεται η άρνηση στην αυτοαξιολόγηση του 2014, που είναι αναρτημένο στον ιστότοπο της ΠΔΕ. Γράφει χαρακτηριστικά: «Άρνηση συμμετοχής στην εφαρμογή του θεσμού της αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου (ΑΕΕ) του σχολείου σύμφωνα με την πράξη 34η/31-10-2014 του Συλλόγου διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης».

Αυτό σημαίνει ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής ως εκπαιδευτικός τότε αρνήθηκε την εφαρμογή νομοθεσίας και τώρα θα εγκαλεί τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν τις αποφάσεις και τις εγκυκλίους της νυν πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το βιογραφικό του Περιφερειακού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

Share.

Comments are closed.