«Γραφής ταξίδια…»  μια ανθολογία μικροδιηγημάτων των ομάδων γραφής ενηλίκων στον Βόλο με υπεύθυνο τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή

0

Μια ανθολογία διηγημάτων των ομάδων δημιουργικής γραφής από το Εργαστήρι δημιουργικής γραφής που λειτούργησε στην πόλη του Βόλου με υπεύθυνο τον φιλόλογο-συγγραφέα κ. Διονύση Λεϊμονή από τον Οκτώβρη του 2015 έως και τον Ιούνιο του 2016. Ανθολογούμενοι συγγραφείς: Αναστασία- Μαρίνα Τσουτσουλοπούλου, Ντία Βουβαλούδη,Λεμονιά Μουλά, Λιλή Τσουρνάβα-Κουτσορίζωφ, Μαρία Κεραμίδα-Αγνουσιώτη, Αστέρης Κ. Σχοινάς, Σώτος Ντανάς, ΄Αννα Παπαπούλιου, Γεράσιμος Τσιμπλούλης, Νάντια Δανέζη, Λίνα Βαλασσά, Ματίνα Δολιανίτη-Μαρδέλη, Κατερίνα Καρασαίνη, Γρηγορία Πελεκούδα, Λάσκαρης Ζαράρης, Κατερίνα Μπαμπουρδά και… ο «δάσκαλος» Διονύσης Λεϊμονής…  Η ανθολογία μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Βάρφη «κλείνοντας» τις ανησυχίες 17 ανθρώπων με μεράκι για τη γραφή, μια ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας που ενισχύεται με τη συμμετοχή των ανθρώπων σε ομάδες γραφής.

Κάποτε η γραφή ήταν μια πολύ μοναχική, εσωτερική διεργασία. Και τώρα είναι. Μόνο που τα τελευταία χρόνια τα εργαστήρια γραφής «ξεφοβίζουν» τους εν δυνάμει συγγραφείς, τους παρακινούν να «εκτεθούν» συγγραφικά, να βγάλουν από τα συρτάρια τους τα γραπτά τους, να  «ξεμπλοκάρει» ο νους, να δημιουργήσουν άφοβα .

«Κάθε χρόνο βάζουμε ένα στοίχημα, θέτουμε έναν στόχο κι είμαστε πολύ χαρούμενοι κι ικανοποιημένοι, όταν κόβουμε την κορδέλα του τερματισμού χορτάτοι από συγγραφικές πορείες. Η φετινή μας Ανθολογία είναι μια ανθολογία διηγημάτων μικρής φόρμας, κάνοντας χρήση λέξεων και φράσεων που δόθηκαν κατά τις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας… «Ταξίδια γραφής» ο  τίτλος της αφιερωμένη σε όσους με τη γραφή ξανοίγονται στο πέλαγος και αρμενίζουν πασίχαροι απ’ της γραφής τη σύμπλευση με ούριο άνεμο… Σε λίγες μέρες η Ανθολογία θα βρίσκεται σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα παρακινώντας και τους αναγνώστες μας να «συμπλεύσουν» με τους συγγραφείς, γιατί το ταξίδεμα του νου είναι αυτό που μας σώζει ακόμα κι αν οι συνθήκες γύρω μας είναι δυσμενείς, ακόμα κι αν μπροστά μας υπάρχουν αρκετές «ξέρες» και εμπόδια.

Ευχαριστούμε θερμά τον Εκδότη Χρήστο Βάρφη, που με χαρά αγκάλιασε την προσπάθειά μας και μέσα από μια καλή συνεργασία με τον ίδιο και τον γραφίστα Γρηγόρη Τρύφου, η Ανθολογία μας ελπίζουμε να καλοταξιδέψει…», δήλωσε ο υπεύθυνος του προγράμματος, κύριος Διονύσης Λεϊμονής εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του για το τελικό αποτέλεσμα μιας  κοινής συγγραφικής προσπάθειας.

Share.

Comments are closed.