Βίαια επεισόδια και πυρκαγιά στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο την περασμένη νύχτα

0

Επεισόδια με πρωταγωνιστές ομάδα μεταναστών σημειώθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στον καταυλισμό της Σούδας, λίγο μακρύτερα από το κέντρο της πόλης της Χίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίαδα politischios.gr, οι δράστες διέρρηξαν κατάστημα της περιοχής μέσα από το οποίο πήραν μεγάλη ποσότητα βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Λίγα λεπτά αργότερα επικράτησε το αδιαχώρητο αφού ξεκίνησε η εκτόξευση μέσα από τον καταυλισμό προς τα σπίτια της περιοχής. Ανάστατοι οι κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια αντικρίζοντας έκπληκτοι τους δράστες να στοχεύουν προς τα σπίτια τους και να πετάνε τα πυροτεχνήματα.

Η συνέχεια δόθηκε εντός του καταυλισμού όπου αργότερα παραδόθηκε στις φλόγες. Εξαιτίας της πυρκαγιάς το μεγαλύτερο μέρος του καταυλισμού καταστράφηκε.

Δυστυχώς οι μετανάστες δεν έμειναν εκεί στην παρουσία των πρώτων κατοίκων που συγκεντρώθηκαν στον δρόμο αντέδρασαν με πετροπόλεμο με αποτέλεσμα να σπάσουν 4 αυτοκίνητα καθώς και καταστήματα της περιοχής.

Παρά την παρουσία των ΜΑΤ, οι μετανάστες δεν υποχωρούσαν για αρκετή ώρα μέχρι τη στιγμή που αποφασίστηκε να γίνει έφοδος στον καταυλισμό. Οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός.

Το σενάριο της οργανωμένης επίθεσης των μεταναστών ενισχύει το περιστατικό ότι κρατούσαν μέχρι και taser στα χέρια τους, χωρίς να έχει γίνει γνωστό με ποιο τρόπο τα προμηθεύτηκαν. Το taser  είναι ένα εργαλείο αυτοάμυνας που προκαλεί αναισθητοποίηση σε κάποιος ο οποίος θα δεχτεί την ηλεκτρική εκκένωση που παράγει. Το taser  το χρησιμιποιεί κυρίως η ιταλική αστυνομία για να αντιμετωπίζει του τιφόζι στα γήπεδα

Την παρουσία των περίοικων ενίσχυσαν πολίτες, που κρατούσαν σίδερα και ξύλα στα χέρια προκειμένου να αμυνθούν.

Όπως είναι φυσικό τα γεγονότα εκμεταλλεύτηκαν ακροδεξιά στοιχεία του νησιού, ως «αγανακτισμένοι πολίτες», οι οποίοι ενεπλάκησαν στα επισόδια.

Σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης άτομα από τον χώρο της Χρυσής Αυγής άρχισαν να καλούν σε συγκέντρωση στην περιοχή. Με την εμφάνισή τους, αρκετοί από τους οποίους κρατούσαν και σιδηρολοστούς, τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε μεγαλύτερη ακτίνα, ενώ αναφέρεται ότι προπηλακίστηκαν ακόμα και συλληφθέντες μετανάστες μέσα σε κλούβα της Αστυνομίας. Τα επεισόδια σταμάτησαν περίπου στις 3 τα χαράματα, σήμερα Πέμπτη.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός, κάνει λόγο για έξι καμένους ολοσχερώς λυόμενους οικίσκους και πρόκληση εκτεταμένων ζημιών σε άλλους δύο. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός προσφύγων.

Η Πυροσβεστική επενέβη με τρία οχήματα και επτά άνδρες.

Τρεις πρόσφυγες ηλικίας 30, 22 και 18 χρονών συνελήφθησαν καθώς πετούσαν πέτρες και αντικείμενα εναντίων των πυροσβεστών κατά την διάρκεια προσπάθειά τους να κατασβήσουν την πυρκαγιά.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Δείτε βίντεο της ιστοσελίδας Politischios.gr με τα επεισόδια της Χίου 17.11.2016

Share.

Comments are closed.