Τέλος η κατάληψη του χώρου όπου πρόκειται να ανεγερθεί τζαμί στο Βοτανικό από ακροδεξιούς με ποινικό μητρώο

0

Έληξε χθες η κατάληψη του χώρου όπου πρόκειται να ανεγερθεί τζαμί στο Βοτανικό από ακροδεξιούς, μετά την επέμβαση των αρχών κατόπιν μήνυσης του Ελληνικού Δημοσίου, στο οποίο ανήκει ο χώρος.

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα για τους συλληφθέντες, που ταυτοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία. Οι 10 από τους 15 ήταν 

σεσημασμένοι, έχοντας συλληφθεί στο παρελθόν και κατηγορηθεί για σειρά αδικημάτων. Ένας με το αδίκημα της μαστροπείας, άλλος με διακίνηση πλαστών δελτίων «σκρατς», άλλος με διακεκριμένες κλοπές και απάτες, άλλος με διακίνηση ναρκωτικών! Μάλιστα, ο φερόμενος ως επικεφαλής της κατάληψης έχει κατηγορηθεί για απάτη και πλαστογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες, που είχαν ξεκινήσει την κατάληψη στις 11 Ιουλίου 2016, είχαν τοποθετήσει σε σημείο του χώρου ένα σταυρό και ισχυρίζονταν πως επιχειρούσαν να διαμορφώσουν… χριστιανικό λατρευτικό χώρο. Είχαν κάνει μάλιστα και θυρανοίξια…

Μάλιστα ο «στρατοπεδάρχης» της ιδιότυπης κατάληψης του χώρου κατασκευής του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό, από «τάγμα μίσους», έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για απάτες, πλαστογραφία και επιταγές.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», ένας απ’ του συλληφθέντες έχει κατηγορηθεί για μαστροπεία, καθώς συμμετείχε σε κύκλωμα που έφερνε γυναίκες από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τις εξωθούσε στην πορνεία.

Να σημειωθεί πως ο χώρος βρισκόταν σε κατάληψη από τις 11 Ιουλίου του 2016, με τη συμμετοχή, μάλιστα, ενός συλλόγου, εφέδρων πολιτών, με 15 εφέδρους αξιωματικούς να εκτελούν υπηρεσίες σκοπιάς με στολές παραλλαγής όλον αυτόν τον καιρό. Ο χώρος προοριζόταν, πέραν της λειτουργίας ως χριστιανικού λατρευτικού χώρου που αναφέρει το δημοσίευμα, να αποτελέσει και στέγη για άστεγους Έλληνες. Απόλυτα δικαιολογημένη, λοιπόν, η εύρεση τσεκουριών και φωτοβολίδων στο χώρο, η οποία, σύμφωνα με τις αρχές, δε συνδέεται ακόμα με τους καταληψίες του χώρου.

Η εκκένωση του χώρου κατασκευής του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό έγινε νωρίς χθες το πρωί όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στον χώρο πιάνοντας στον… ύπνο τους καταληψίες, τους οποίους οδήγησαν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας.

Ο συγκεκριμένος χώρος στην Ιερά Οδό 114 στο Βοτανικό, έκτασης 16 στρεμμάτων, που ανήκε στο Πολεμικό Μουσείο και πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο, από τις 11 Ιουλίου 2016, βρισκόταν υπό κατάληψη. Τουλάχιστον 15 έφεδροι αξιωματικοί των καταδρομών, φορώντας στολές παραλλαγής, τους τελευταίους πέντε μήνες εκτελούσαν… σκοπιές μέσα στον συγκεκριμένο χώρο, στον οποίο κοιμούνται ανά βάρδιες σε σκηνές και άλλα καταλύματα που είχαν εγκαταστήσει. Στην είσοδο μάλιστα είχαν τοποθετήσει λάστιχα αυτοκινήτων για να εμποδίζουν τη διέλευση ή να τα πυρπολήσουν σε περίπτωση… εφόδου.

Share.

Comments are closed.