Τουρκία: Διαδήλωση εκατοντάδων ακαδημαϊκών και φοιτητών κατά των διώξεων

0

Εκατοντάδες ακαδημαϊκοί, φοιτητές και μέλη σωματείων διαδήλωσαν την Πέμπτη μπροστά από το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, κατά της δίωξης χιλιάδων εκπαιδευτικών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε συνθήματα, όπως «χέρι-χέρι κατά του φασισμού» και «θα νικήσουμε αντιστεκόμενοι».

Επιπλέον, κρατούσαν πανό που έγραφε «Δεν θα παραδοθούμε», όπως ήταν και ο χθεσινός τίτλος της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, μετά τη σύλληψη του διευθυντή της και άλλων ανώτερων στελεχών της με την κατηγορία ότι υποστήριξαν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι λειτουργοί έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον Ιούλιο, μεταξύ των οποίων και 50.000 ακαδημαϊκοί, καθηγητές και άλλοι εκπαιδευτικοί.

«Ζούμε μια περίοδο χειρότερη από πραξικόπημα», δήλωσε ο Ταχσίν Γεσιλντερέ επικεφαλής της ένωσης του ακαδημαϊκού προσωπικού του πανεπιστημίου. «Στη χώρα μας, που μετατρέπεται σε καθεστώς ενός ανθρώπου μέσω της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κάθε αντιπολίτευση έχει γίνει στόχος», πρόσθεσε.

Share.

Comments are closed.