Νέο email αποδεικνύει αμερικανικές παρεμβάσεις για να αποφευχθεί το Grexit

0

Tο Russia Today δημοσιοποίησε σήμερα νέο email για τις αμερικανικές παρεμβάσεις προς την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015, σε συνέχεια των μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που διέρρευσαν τα Wikileaks και έδειχναν ότι ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τον Μπιλ Κλίντον να επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αποφευχθεί το Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα, ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Μπιλ Κλίντον επικοινώνησε με τον υπεύθυνο προσωπικού του Μπαράκ Ομπάμα Denis McDonough για να του εξηγήσει πώς θα επικοινωνούσε ο πρώην Πρόεδρος με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα. 

«Είμαστε σε επαφή με τους ανθρώπους της Μέρκελ αυτή την εβδομάδα λόγω της επικείμενης επίσκεψης του Μπιλ Κλίντον στη Βοσνία και την επίσκεψη της Μέρκελ εκεί στις αρχές της εβδομάδας – θα ήταν μια αθώα και εύκολη επαφή αν απαιτείται μια ώθηση στη Μέρκελ – να πάρει τηλέφωνο ο Μπιλ Κλίντον την Μέρκελ με το πρόσχημα ότι ζητάει οδηγίες για τη Βοσνία και τότε να τη ρωτήσει τυχαία για την Ελλάδα» έγραψε ο συνεργάτης του Κλίντον Amitabh Desai

«Θα ήταν ευπρόσδεκτη μια τέτοια ώθηση προς την καγκελάριο, με τον τρόπο που προτείνετε» απάντησε ο McDonough, και συνέχισε: «Αν έχετε χρόνο αύριο το πρωί στη Σρεμπρένιτσα, πιστεύουμε ότι ένα τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό Τσίπρα θα βοηθούσε επίσης».  

Σύμφωνα πάντα με το Russia Today, ο McDonough έδωσε στον Κλίντον ένα σχεδιάγραμμα των σημείων που θα έπρεπε να ακολουθήσει ο κ. Κλίντον κατά τη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας τη σημασία «της παραμονής στο ευρώ, τόσο για γεωπολιτικούς όσο και για οικονομικούς λόγους». 

«Ευχαρίστως να το κάνει και είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να βοηθήσουμε» είπε ο Desai, που παράλληλα ενημέρωσε το επιτελείο του Ομπάμα ότι είχε ήδη επικοινωνήσει με τους ανθρώπους της Μέρκελ. 

Για άλλη μια φορά, όμως, τα email αυτά δεν αποσαφηνίζουν εάν η επικοινωνία αυτή όντως πραγματοποιήθηκε. Μετά από τη δημοσιοποίηση των πρώτων email, κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο ότι ο Μπιλ Κλίντον επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα μόνο πριν από το δημοψήφισμα. Μετά από το δημοψήφισμα υπήρξε επικοινωνία μόνο με τον πρόεδρο Ομπάμα. 

Η ηλεκτρονική αυτή επικοινωνία είναι η συνέχεια emails του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Ποντέστα με συνεργάτες του  Μπιλ Κλίντον το καλοκαίρι του 2015. Δείτε το άρθρο μας με τίτλο «Wikileaks: Πίεση στον Τσίπρα μέσω Κλίντον για να δεχθεί το τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015».

Διαβάστε την ανάρτηση του ρώσικου καλωδιακό τηλεοπτικό δικτύου RT (πρώην Russia Today) με τίτλο «#Podesta emails: Bill Clinton & Obama worked to influence EU’s Greece austerity deal» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.