Τραγωδία Αίγινας: Σε ποιους ανήκει το DNA «φάντασμα» στο μοιραίο σκάφος;

0

Τεράστια ερωτήματα δημιουργεί η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, σχετικά με το τραγικό ναυάγιο με τους τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα τον περασμένο Αύγουστο.

Η ανάλυση του DNA δείχνει, σύμφωνα με την Real News, ότι στο πηδάλιο του μοιραίου σκάφους «Duente», το οποίο συγκρούστηκε με τη λάντζα «Αντωνία», δεν βρέθηκε DNA του ήδη προφυλακισμένου Θρασύβουλου Λυκουρέζου.

Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του ιδίου αλλά και των συνεπιβαινόντων στο ταχύπλοό του, οι επιστήμονες του τμήματος ανάλυσης βιολογικών υλικών αναφέρουν:

«Η ανάλυση DNA του δείγματος 9 (κουμπιά χειριστηρίων μηχανών) απέδωσε γενετικό τύπο STR, ο οποίος ανήκει σε άγνωστο άρρεν άτομο (άγνωστο άτομο 27913-Α). Από την ανάλυση του δείγματα 1 (τιμόνι) προέκυψε γενετικός τύπος STR, που δηλώνει παρουσία γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου (μείγμα). Στο εν λόγω μείγμα εμπεριέχεται ο γενετικός τύπος του αγνώστου ατόμου 29913-Α. τα υπόλοιπα προσδιοριθέντα στοιχεία δεν κρίνονται επαρκή για να αποδοθούν σε έτερα άτομα. Από την ανάλυση DNA των δειγμάτων 4 (κουμπιά κονσόλας ραδιοφώνου), 7 (αριστερό χειριστήριο μηχανής και κουμπιά αυτού) και 13 (βάση καθίσματος θέσης αριστερά του κυβερνήτη) προέκυψαν αντίστοιχοι γενετικοί τύποι STR που δηλώνουν παρουσία γενετικών στοιχείων άνω του ενός ατόμου (μείγματα).»

Εν ολίγοις, πάνω στα χειριστήρια δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του κατηγορούμενου Θρασύβουλου Λυκουρέζου αλλά τουλάχιστον δύο άλλων αγνώστων ατόμων. Και τα μεγάλα ερωτήματα είναι:

  • Αν δεν κυβερνούσε το σκάφος ο Λυκουρέζος, τότε ποιος ή ποιοι κρατούσαν το πηδάλιο;
  • Γιατί, ο ίδιος όπως και οι συνεπιβαίνοντές του, αλλά και αυτοί που τους περισυνέλεξαν, ισχυρίστηκαν ότι ο χειριστής του ταχύπλοου ήταν ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας.
  • Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και το Λιμεναρχείο της Αίγινας προσπάθησαν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την αποκάλυψη της αλήθειας
  • Τι ρόλο έπαιξε η στάση του υπουργού ναυτιλίας;

Ο Αλέξης Κούγιας, ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων δήλωσε σχετικά «Με τη βοήθεια της τακτικής ανακρίτριας Πειραιώς κ. Ακτύπη και της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κ. Νικολάου προσπαθήσαμε αμέσως μετά την προσωρινή κράτηση του Θρασύβουλου Λυκουρέζου να βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη σε αυτό το τρομερό έγκλημα της Αίγινας».

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας και ήδη έρχονται με επίσημο και διαβλητό τρόπο οι πρώτες απαντήσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την υποψία των επιβαινόντων, αλλά και των συγγενών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους ότι το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και το Λιμεναρχείο της Αίγινας προσπάθησαν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την αποκάλυψη της αλήθειας, αφού η πρώτη απάντηση από την πρώτη έρευνα – ανάλυση των στοιχείων του DNA στο σκάφος Duente αποκαλύπτει ότι ούτε ο Λυκουρέζος λέει την αλήθεια, ούτε η Λιμενική Αρχή έκανε τίποτα για να την αποκαλύψει. Και το κυριότερο είναι ότι στο σκάφος επέβαιναν άγνωστα πρόσωπα, των οποίων το DNA βρέθηκε και τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αποκαλυφθούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Παρέμβαση Θεοδωράκη μετά την αποκάλυψη της «R» για την τραγωδία στην Αίγινα

Την παρέμβαση του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη προκάλεσε η αποκάλυψη της Realnews για την τραγωδία στην Αίγινα.

Ο κ. Θεοδωράκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twittter: «Αποκάλυψη της Real για DNA αγνώστων στο σκάφος που σκότωσε 4 στην Αίγινα! ΖΗΤΑΜΕ ΞΑΝΑ άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Επιτέλους τι περιμένουν;». 

Share.

Comments are closed.