500 πρόσφυγες από Ελλάδα και 500 από Ιταλία είναι έτοιμη να υποδεχθεί η Γερμανία

0

Το Βερολίνο επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την πρόθεση του να υποδέχεται κάθε μήνα 500 πρόσφυγες από την Ελλάδα και 500 από την Ιταλία.

Συνολικά, η Γερμανία δέχεται να υποδεχθεί για το επόμενο χρονικό διάστημα 27.000 πρόσφυγες  από τις δύο αυτές χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, στο σημερινό κυβερνητικό μπρίφινγκ «στόχος μας είναι να παίρνουμε από τις δύο χώρες 1000 πρόσφυγες κάθε μήνα. Δεν θα αφήσουμε μόνες τους τις Ελλάδα και Ιταλία. Η Γερμανία θα πράξει το καθήκον της στο θέμα της μετεγκατάστασης. Θα πρόκειται για άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Πράτερ, σημείωσε «δεν πρόκειται για μια νέα υποχρέωση μας. Πρόκειται για μια συμφωνία που έχει γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Θέλουμε να δώσουμε νέα δυναμική στην συμφωνία μετεγκατάστασης και να στείλουμε ένα μήνυμα και προς τις άλλες χώρες μέλη να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους. Συνολικά, θα πάρουμε από την Ελλάδα και την Ιταλία, 27.000 πρόσφυγες».

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί το καλοκαίρι του 2015, με την αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδο προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη και για τον λόγο αυτό η πολιτική στο θέμα αυτό θα έχει τρεις πυλώνες: αυστηρότερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, καταπολέμηση των αιτίων που προκαλούν την προσφυγιά και καταπολέμηση των κυκλωμάτων παράνομης μετανάστευσης.

«Θέλουμε να περάσουμε από την παράνομη μετανάστευση, στην νόμιμη, ελεγχόμενη μετανάστευση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Share.

Comments are closed.