Ουγγαρία: Στην τελική ευθεία για το δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό

0

Στις κάλπες προσέρχονται οι Ούγγροι πολίτες την Κυριακή για το αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα, που έχει προκηρύξει η κυβέρνηση όσον αφορά στις ποσοστώσεις των μεταναστών, που έχει προτείνει η Ε.Ε.

Απομένουν λίγα εικοσιτετράωρα μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες και το κλίμα είναι πολωμένο στην χώρα, αφού κυρίως το κυβερνητικό στρατόπεδο ανεβάζει τους τόνους, θέλοντας να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν υψηλότερα ποσοστά στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.

«Οι υπόλοιποι, που έχουν δεχθεί μετανάστες δείτε πόσα προβλήματα αντιμετωπίζουν. Οι μετανάστες βιάζουν γυναίκες και κάνουν άλλα παρόμοια», υποστηρίζει ο Μιχάλι Πότσε, ένας κάτοικος της Βουδαπέστης.

Στην αντίπερα όχθη οι πολέμιοι της κυβερνητικής πολιτικής επιχειρούν να επιστρατεύουν το χιούμορ προκειμένου να προσελκύσουν κάθε δυνατή ψήφο.

Αφίσες με ερωτήματα όπως: «Το ξέρετε ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνθρωποι από την Ουγγαρία θέλουν να πάνε στην Ευρώπη;» βρίσκονται στους δρόμους της ουγγρικής πρωτεύουσας, όπως και «Μία ηλίθια απάντηση σε ένα ηλίθιο ερώτημα. Ψηφίστε άκυρο!».

«Η εκστρατεία του κόμματος “Σκύλος με δύο ουρές” είναι η αγαπημένη μου. Δίνει την καλύτερη δυνατή χιουμοριστική απάντηση στην παράλογη κατάσταση, που το κυβερνών κόμμα έχει προκαλέσει με αυτό το δημοψήφισμα», υποστηρίζει η Μάρτα Μεγκβέζι, κάτοικος της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Μόλις την περασμένη Τρίτη η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε την Ουγγαρία ότι κακομεταχειρίζεται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με στόχο να πάψουν να αναζητούν να κατευθυνθούν προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη μέσα από το σερβικό κι ουγγρικό έδαφος.

Share.

Comments are closed.