Νίκος Ιωσήφ: Γνωρίζουμε Ποιος/Ποιοι είναι οι εχθροί μας;

0

…είναι αυτολεξεί, η ερώτηση που τέθηκε από έναν καλό φίλο. ‘’Πρώτα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι οι Έλληνες ότι ο ‘τάδε’ για παράδειγμα είναι ο εχθρός, έπειτα να τον μελετήσουμε και στο τέλος να δράσουμε!!!’’, συμπλήρωσε.

Εύστοχη, ουσιαστική και καθόλα λογική η ερώτηση/τοποθέτηση του. Ξετυλίγοντας σκέψεις…

– Για όλα ευθύνονται οι Γερμανοί και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών!

Οι Γερμανοί σταθερά περιοδικά, εμπλέκονται σε παγκόσμια αιματοκυλίσματα. Εργατικοί και αυτοκαταστροφικοί με αρωγούς τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών δεν ‘νιώθουν’ κοινωνικές και εθνικές αξίες, έχουν ‘γραμμένη’ την Ηθική και μοναδικό τους θεό, το Ευρώ! Μεθοδικά και άτεγκτα, εγκαθιδρύουν μια σκληρή δημοσιονομική επιτροπεία εξυπηρετώντας αδιαφανή συμφέροντα. Αυταπόδεικτη στρατηγική εκφραζόμενη είτε από τους επιβαλλόμενους, εθνικά ‘δολοφονικούς’, δημοσιονομικούς δείκτες-στόχους για τους ‘εταίρους’ τους, είτε αποδεχόμενοι ‘σκοτεινές’ στρατολογήσεις του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, από την «Τράπεζα», Goldman Sachs, του Γκέρχαρντ Σρέντερ, πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας και του Τόνυ Μπλέρ, πρώην Πρωθυπουργού της Αγγλίας, από εταιρίες όπως η Gazprom και η PetroSaudi!

– Ή μήπως, για όλα ευθύνονται οι Πολυεθνικές, τα μεγάλα Κεφάλαια, οι Τράπεζες και όσοι ελέγχουν τις Αγορές; Μα ναι! Για όλα ευθύνονται οι Εβραίοι και οι Αμερικάνοι!

Αυτοί δεν υποκινούν χρόνια τώρα όλες τις εμπόλεμες και πολιτικές αναταραχές σε Μέση Ανατολή, Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική; Εδώ οι ‘αθεόφοβοι’ οι Σιωνιστές πήγαν στους Άγγλους όταν έχαναν τον ά παγκόσμιο πόλεμο και τους είπαν ‘’Θα σας φέρουμε τις ΗΠΑ στον πόλεμο σαν σύμμαχο! Όταν όμως κερδίσετε τον πόλεμο και νικήσετε Γερμανία, Αυστρία-Ουγγαρία και Τουρκία, θέλουμε ως αντάλλαγμα την Παλαιστίνη, αυτό είναι το αντάλλαγμα της προσφοράς”. Να Νικήσουν δηλαδή τους Γερμανούς που οι ίδιοι οι Εβραίοι χρηματοδοτούσαν για να διαλύσουν το τσαρικό καθεστώς που ήταν σύμμαχος της Αγγλίας και της Γαλλίας! Κουλουβάχατα! Και οι Άγγλοι δέχτηκαν (!) να παραχωρήσουν, μετά την νίκη τους, μια περιοχή που δεν ήταν καν δική τους, υπογράφοντας την διακήρυξη Balfour. Κάπως έτσι στον β’ παγκόσμιο πόλεμο που ακολούθησε το εμπάργκο με το οποίο στραγγάλισαν οικονομικά την Γερμανία την δεκαετία του 30, οι Γερμανοί (ως γνωστόν), τους εκδικήθηκαν επιχειρώντας έως και εκκαθάριση. Ως δια μαγείας (;), οι Εβραίοι αμέσως μετά επανήλθαν δριμύτεροι μέσα από τραπεζικά lobby και παντοδύναμες υπερεθνικές οικογένειες όπως οι Ροκφέλερς και οι Ροθτσάιλντς!

– Κι αν για όλα ευθύνεται το Ισλάμ;

Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία 1500 χρόνια απετέλεσαν την μεγαλύτερη παγκόσμια αυτοκρατορία, με ένα διάλειμμα τα τελευταία 100 χρόνια … και τώρα το Χαλιφάτο μοιάζει να επανακάμπτει! Ένα Ισλάμ που εκπροσωπεί επικίνδυνες αξίες! Που υποκινεί την παγκόσμια τρομοκρατία! Που επιτίθεται με πρόσφυγες αλλοιώνοντας τον Ευρωπαϊκό – Χριστιανικό πληθυσμό! Που στην κλίμακα αξιών του θεωρεί τους αλλόθρησκους μιάσματα και απόβλητα, πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Που ο φανατισμός ‘νομιμοποιείται’ ακόμα και θρησκευτικά από το νόμο Τακίγια (επιτρέπεται σε έναν μουσουλμάνο η εξαπάτηση, ακόμη κι αν αυτός ορκιστεί βάζοντας το χέρι του στο κοράνι, αρκεί να εξυπηρετεί με τις πράξεις του το Ισλάμ). Που ενστερνίζεται ως ισλαμική αρχή την συνθήκη αλ χουνταιμπίγια της οποίας χρήση έκανε και ο Αραφάτ, υπογράφοντας παραπλανητική συνθήκη ειρήνης ώστε να κερδηθεί ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας και αντεπίθεσης στον εχθρό. Μα είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη;

– Η μήπως Εβραίοι και Άραβες είναι τελικά μαζί αφού σύμφωνα με μία παράδοση οι δύο λαοί κατάγονται από τον Ισαάκ και τον Ισμαήλ αντίστοιχα που ήταν και οι δύο γιοί του Αβραάμ;

Από τις πολλές στρεβλές και μη Αλήθειες, Μύθοι, Συνωμοσίες και Γεγονότα, πάντα μέσα από την κατανόηση, τις πεποιθήσεις, την πληροφόρηση και την ηθική όσων τα διατύπωσαν και μας τα μετέφεραν!

Με την ίδια λογική όμως θα πρέπει να εξετάσουμε τους ρόλους που διαδραμάτισαν ή διαδραματίζουν Κινέζοι, Ρώσοι, Σαουδάραβες, Μυστικές Υπηρεσίες, Illuminati, Μαφιόζοι, Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, Βυζάντιο, Χριστιανοί, Σταυροφόροι, Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Μογγόλοι, Ναΐτες, ο Μέγας Αλέξανδρος, οι Πέρσες, οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες, οι εμπλεκόμενοι στον Τρωικό Πόλεμο, οι Αιγύπτιοι ….και να ‘χαθούμε’ έτσι στα βάθη και τα πλάτη της ιστορίας, των θρησκειών, των σεκτών και όσων έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό!

Δεν είναι, σήμερα, ‘Εμείς’!

Εκεί ‘έξω’ υπάρχουν μόνο εχθροί ή ορθότερα, δεν υπάρχουν φίλοι! Ιστορικά υπάρχουν παραδοσιακές συμμαχίες και έχθρες οι οποίες κατά διαστήματα και ανάλογα με την περίσταση άλλοτε ενδυναμώνονται και άλλοτε αδυνατίζουν ή αντιστρέφονται πλήρως.

Εκεί ‘έξω’ υπάρχουν μόνο συμφέροντα! Ενεργειακά, Οικονομικά, Γεωπολιτικά, Χρηματοοικονομικά, κτλ, όπως και άσβεστη, αέναη δίψα για έλεγχο και επιβολή υποταγής. Τα μέσα διεκδίκησης, με το πέρασμα των αιώνων μπορεί να μεταβάλλονται, τα κίνητρα όμως παρέμειναν, παραμένουν και θα παραμένουν πάντα τα ίδια, τροφοδοτούμενα από την ανθρώπινη ματαιοδοξία! Με τρόπους πλειοψηφικά αθέμιτους (τρομοκρατία, πολέμους, οικονομία, τράπεζες, πυρηνικά, συμμαχίες, κοκ..) το διακύβευμα είναι η εξουσία! Με εθνικούς εθελοτυφλισμούς που συνειδησιακά υπαγορεύουν ότι οι εκάστοτε ‘δικοί’ μας πάντα μνημονεύονται ως ανδρειωμένοι ήρωες, πολυμήχανοι ηγέτες, κτλ… ενώ οι ‘άλλοι’ αφορίζονται ως δολοφόνοι, τρομοκράτες, άνανδροι, κοκ!

Ίσως λοιπόν, στο παρόν, θα πρέπει να αναζητήσουμε τον πραγματικό μας εχθρό ενδοσκοπικά. Στην αδυναμία μας να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο στα σύγχρονα τεκταινόμενα αναπολώντας το πρότερο πεφωτισμένο μας παρελθόν. Ίσως είναι δόκιμο να πάψουμε να αναζητούμε φίλους που θα μας βοηθήσουν ανιδιοτελώς και εχθρούς για να χρεώσουμε τα προβλήματα και τις αδυναμίες μας.

Κι έτσι πιθανά να ευοδωθεί η αναζήτησης της αφύπνισης που θα τερματίσει την εθνική μας ακηδία και την ουτοπική μας εμμονή (λόγω ανεπάρκειας ή/και μικροσυμφερόντων;), να αναζητούμε έξωθεν σωτήρες και να υπομένουμε στωικά το bullying των διεθνών νταήδων. Μικροί πάντα ήμασταν. Ανάγκη συμμάχων πάντα είχαμε. Δεν ήμασταν όμως πάντα ούτε αδύναμοι, ούτε μοιρολάτρες.

Ίσως αυτός είναι ο βασικός μας εχθρός που πρέπει να αναγνωρίσουμε, να μελετήσουμε και να αντιμετωπίσουμε!

Ίσως είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι κάθε ‘παιχνίδι’ έχει τους δικούς του κανόνες και όχι αυτούς που θα θέλαμε εμείς. Όπως και κάθε εποχή έχει τα δικά της εργαλεία και μέσα δράσης και όχι αυτά που οριοθετούνται από την σημερινή κοινοβουλευτική μας διάνοια.

Είτε γνωρίζεις, εξελίσσεσαι, μαθαίνεις, ορθώνεις το ανάστημά σου και ‘παίζεις’ για να κερδίσεις ακόμα κι αν υποστείς οδυνηρές ήττες, είτε αγνοείς, εκφοβίζεσαι και συνεχώς υπαναχωρείς των ανύπαρκτων κόκκινων γραμμών σου, χάνοντας εξαρχής με κατεβασμένα τα χέρια…

….παίξεις, δεν παίξεις…

Οι Νίκες δεν χαρίζονται!

Προηγούμενα άρθρα

  1. Νίκος Ιωσήφ: Εντέλει η Αδιαφορία, η Ξενοφοβία και ο Σκεπτικισμός, ήρθαν για να μείνουν;
  2. Νίκος Ιωσήφ: Μοιάζει να είναι πολύ αργά… αλλά ποτέ δεν είναι!
  3. Νικόλαος Ιωσήφ: Tην «παράγκα» της Άννας ή την «παράγκα» του Euro;
  4. Νικόλαος Ιωσήφ*: …θα γυρίσει ο τροχός!
  5. Νικόλαος Ιωσήφ*: Μετά-Brexit!
  6. Νίκος Ιωσήφ: Περί Ηθικής & Πολιτικής»
  7. Νικόλαος Χ. Ιωσήφ: Η Εθνική μας «ζωή εν τάφω»

*Ο Νίκος Χ. Ιωσήφ είναι Δ/ων Σύμβουλος G.E.S.H (Generation E Services in Healthcare) και Μέλος κεντρικής επιτροπής Ε.Δ.Ε.Μ. (Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης)

Share.

Comments are closed.