Εγκλωβισμένοι στα νησιά 14.000 μετανάστες λίγο πριν το άγριο ξέσπασμα βίας

0

«Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί» είναι το προσφυγικό ζήτημα καθώς πάνω από 14.000 είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με αποτέλεσμα τα νησιά να ασφυκτιούν, ενώ το τελευταίο 24ωρο οι ροές προς την Ελλάδα από την Τουρκία με 151 ανθρώπους να φτάνουν στην χώρα μας.

Η πιο δύσκολη κατάσταση καταγράφεται σε Μυτιλήνη και Χίο

Στην Μυτιλήνη έχουν εγκλωβιστεί 5.942 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ οι εγκαταστάσεις έχουν χωρητικότητα μόλις για 3.500 ανθρώπους. Στο νησί της μαστίχας την Χίο, ενώ οι εγκαταστάσεις είναι σχεδιασμένες για να υποδεχθούν 1.100 ανθρώπους, αυτή τη στιγμή βρίσκονται 3.684 άνθρωποι από διάφορες χώρες.

Σύμφωνα με το συντονιστικό για το προσφυγικό της κυβέρνησης ο συνολικός αριθμός των μεταναστών και προσφύγων σε όλη τη χώρα αντί να αυξάνεται… μειώνεται!

Συγκεκριμένα ενώ μόλις χθες, Τετάρτη, ο συνολικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών ήταν 60.513, σήμερα Πέμπτη αν και έφτασαν στα νησιά 151 άνθρωποι, ο συνολικός αριθμός ως δια μαγείας μειώθηκε στους 60.440.

Αν μάλιστα συγκρίνουμε τους αριθμούς με την 25η Σεπτεμβρίου, μια ημέρα κατά την οποία οι αφίξεις ήταν μηδενικές τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 25 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 60.807 πρόσφυγες με 0 αφίξεις.
  • Στις 26 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 60.844 με 38 αφίξεις
  • Στις 27 Σεπτεμβρίου, όμως, και ενώ καταγράφηκαν άλλες 39 αφίξεις ο αριθμός αιφνιδίως μειώθηκε στους 60.528
  • Στις 28 Σεπτεμβρίου τα στοιχεία δείχνουν ακόμη λιγότερους (60.513) αν και υπήρξαν 79 αφίξεις.
  • Στις 29 Σεπτεμβρίου οι μετανάστες και πρόσφυγες είναι πλέον 60.440 μολονότι υπήρξαν 151 άνθρωποι που πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Έτοιμη να εκραγεί η «μεταναστευτική… βόμβα» σε Χίο, Λέσβο

Η κατάσταση στα νησιά είναι ασφυκτική και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων καθημερινές. Χθες πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στη Χίο όπου χιλιάδες πολίτες απαίτησαν να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στο οξυμένο προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, που ταλανίζει το νησί.

Την ίδια στιγμή έκρυθμη είναι η κατάσταση και στην Μυτιλήνη, καθώς και τα δύο νησιά καλούνται να σηκώσουν δυσανάλογο βάρος, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για εκδήλωση ξεσπασμάτων βίας.

Η Αστυνομία πάντα θα ανησυχεί για το κατά πόσο μπορεί να υπάρχουν στα κέντρα κράτησης μεταναστών φανατικοί ισλαμιστές. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου , μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο σοβαρό κρούσμα και τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών εμφανίζονται καθησυχαστικά.

Για την αντιμετώπιση, ωστόσο, τυχόν απειλών έχουν τοποθετηθεί στα κέντρα κράτησης κλιμάκια ειδικά εκπαιδευμένων ανδρών, προκειμένου να αναπτυχθεί πληροφοριακό δίκτυο για την αντιμετώπιση μελλοντικών απειλών. Στόχος είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες πρόληψης για να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους τυχόν προσπάθειες δημιουργίας πυρήνων φανατικών ισλαμιστών. Όταν κάποιος κριθεί ύποπτος τίθεται υπό διακριτική παρακολούθηση.

Share.

Comments are closed.