Σύγκρουση ΜΑΤ και ξενοδοχοϋπαλλήλων έξω από το υπ. Εργασίας

0

Ένταση επικράτησε το πρωί στο υπουργείο Εργασίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων όταν κατάφεραν να εισβάλουν στη στοά που οδηγεί στην κεντρική είσοδο του υπουργείου με αποτέλεσμα να έρθουν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Συμπλοκές σώμα με σώμα ακολούθησαν με τα ΜΑΤ να επιχειρούν να απωθήσουν ανεπιτυχώς με τις ασπίδες τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν και ξήλωσαν από την κεντρική είσοδο κάποια από τα γράμματα της πινακίδας που γράφει «Υπουργείο κοινωνικής ασφάλισης».

Οι διαδηλωτές αφού ζήτησαν να συναντηθούν με τους υπουργούς Γιώργο Κατρούγκαλο ή τον Τάσο Πετρόπουλο αρνούμενοι να συναντήσουν τον γγ του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη ο οποίος τους ενημέρωσε ότι θα τους δεχτεί, στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία προς τη Βουλή

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στο εφάπαξ τους. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του συνδικάτου Νίκος Παπαγεωργίου από τη στιγμή που θα βγαίνουν στη σύνταξη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα εισπράττουν το εφάπαξ μειωμένο κατά 20% έπειτα και από την προηγούμενη μείωση που επήλθε με το κούρεμα 29,7% από το 2012.

Επίσης, όπως καταγγέλλουν οι καθυστερήσεις στην απονομή του εφάπαξ τους φτάνουν μέχρι και τους 9 μήνες ενώ διαμαρτύρονται και για το επίδομα ασθενείας που πρέπει να εισπράττουν μέσα σε 15 ημέρες και η καταβολή του καθυστερεί, όπως λένε, μέχρι 9 μήνες.

Δείτε βίντεο από το ΣΚΑΙ που δείχνει τα  ΜΑΤ κατά ξενοδοχοϋπαλλήλων στο υπουργείο Εργασίας

Share.

Comments are closed.