Ισχυρή έκρηξη στη Νέα Υόρκη με τουλάχιστον 29 τραυματίες

0

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Τσέλσι του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 29 ανθρώπων, με τον ένα να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι αρχές ερευνούν το συμβάν ως εγκληματική ενέργεια, χωρίς απευθείας διασυνδέσεις με κάποια τρομοκρατική οργάνωση. Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προκλήθηκε η έκρηξη από διαρροή αερίου, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί και γίνονται έρευνες.

Στην περιοχή, λίγα τετράγωνα μακριά από το σημείο της έκρηξης, βρέθηκε μία συσκευή. Σύμφωνα με το CNN, φαίνεται πως πρόκειται για χύτρα ταχύτητος, με καλώδια στο επάνω μέρος, που είναι συνδεδεμένα με κινητό τηλέφωνο. Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία με ανακοίνωσή της είχε ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν μακριά από τα παράθυρά τους, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε αυτή τη συσκευή.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η έκρηξη- που έγινε σε κάδο απορριμμάτων στον δρόμο- ήταν εσκεμμένη. Όμως, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις «αξιόπιστης και συγκεκριμένης απειλής», εναντίον της πόλης. «Δεν βλέπουμε σχέση με την τρομοκρατία», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το CNN, οι αρχές εκτιμούν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Στο Twitter κυκλοφόρησε ένα βίντεο που θεωρείται ότι δείχνει τη στιγμή της έκρηξης, όπως την κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Ενημερώνεται ο Ομπάμα, για βόμβα μίλησε ο Τραμπ

Ο Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η Χίλαρι Κλίντον ενημερώθηκε για την έκρηξη μετά από ομιλία της, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να μιλήσει για «βόμβα» στη Νέα Υόρκη, 45 λεπτά μετά από τις πρώτες αναφορές για το περιστατικό.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ του CCN με τίτλο «New York explosion leaves dozens injured» πατώντας ΕΔΩ

Δείτε Βίντεο από την έκρηξη

Share.

Comments are closed.