Ένστολοι: Θα στείλουμε στο αυτόφωρο τον υπουργό Οικονομικών αν δεν εφαρμόσει αποφάσεις του ΣτΕ

0

Μήνυση προκειμένου να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία απειλούν να υποβάλουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ενστόλων εναντίον του Υπουργού Οικονομικών, που δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Αν η Κυβέρνηση δεν εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ θα υποβληθεί μήνυση εις βάρος του Υπουργού Οικονομικών, για να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία λόγω μη εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων» είπαν οι εκπρόσωποι ΕΛΑΣ, Πυροσβεστικής και Λιμενικού.

Προειδοποίησαν δε πως οι Ομοσπονδίες, θα εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα, έχοντας ήδη ενημερώσει τους νομικούς τους συμβούλους. Παράλληλα, οι αποφάσεις αυτές θα υποβληθούν στον Πρόεδρο της Βουλής, με το αίτημα να μην εγκρίνει την συζήτηση σχεδίου νόμου που θα παραβιάζει αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ εξέφρασαν το «καθολικό αίτημα για άμεση συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ, που με τον πλέον σαφή τρόπο αποφαίνονται για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικών όσο και για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος».

Όπως είπαν οι κυβερνώντες «ενώ πριν από τις εκλογές αναγνώριζαν το δίκαιο των αιτημάτων μας, προωθούν νέο ειδικό μισθολόγιο με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν».

«Οι δικαστικές αποφάσεις δεν μπορεί να εφαρμόζονται κατά το δοκούν από την Κυβέρνηση και μόνο όταν αυτές έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα» τόνισαν.

Οι ένστολοι συνδικαλιστές προειδοποίησαν για «θερμό» φθινόπωρο με συνεχείς κινητοποιήσεις σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, «όσο η Κυβέρνηση συνεχίζει να μη σέβεται τους ένστολους και να επιχειρεί να πολιτεύεται με ψέματα και αυταπάτες».

Τα προβλήματα στην ΕΛ.ΑΣ.
Ο πρόεδρος των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ Γρηγόρης Γερακαράκος, χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση καθώς όπως είπε, οι μειώσεις στους μισθούς των αστυνομικών τους έχουν φτάσει στην πλήρη εξαθλίωση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ πολλοί αστυνομικοί «βάζουν χρήματα από το οικογενειακό τους εισόδημα προκειμένου να αγοράσουν στολές και να γεμίσουν καύσιμα τα υπηρεσιακά τους οχήματα, δουλεύουν επτά μέρες την εβδομάδα, πολλές φορές χωρίς ρεπό, ενώ δεν τους δίνονται και τα χρήματα για τα λεγόμενα “εκτός έδρας’‘».

Στην Πυροσβεστική
Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζουν και στο Πυροσβεστικό Σώμα. «Εμείς έχουμε βρει τα ισοδύναμα για τις περικοπές. Είναι οι χιλιάδες επιπλέον ώρες που εργάζονται τα σώματα ασφαλείας, ο κίνδυνος για τη ζωή και την υγεία τους. Να σεβαστείτε την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου», τόνισε ο Ιωάννης Σταμούλης, πρόεδρος των αξιωματικών πυροσβεστών.

SOS από το Λιμενικό
SOS εκπέμπει και το Λιμενικό καθώς τα σκάφη τους είναι παλιά, δεν υπάρχουν χρήματα για καύσιμα, ενώ επίσης και οι Λιμενικοί δίνουν από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό χρήματα για εξοπλισμό.

«Αν δεν υπήρχαν οι ιδιώτες και οι δωρεές τους, δεν θα μπορούσαμε να κινήσουμε τα σκάφη μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος των αξιωματικών Λιμενικών, Δημήτρης Σαϊτάκης.

Πολλώ δε μάλλον με το προσφυγικό, τα στελέχη του Λιμενικού αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και άλλου είδους: «Δεν έχουν δοθεί χρήματα για τους ακρίτες Λιμενικούς που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις προσφυγικές ροές. Επιπλέον, δεν υπάρχει στήριξη και στον ψυχολογικό τομέα, αφού σχεδόν καθημερινά σώζουν παιδιά, γυναίκες και άνδρες από τη θάλασσα» τόνισε ο εκπρόσωπος των Λιμενικών.

Οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους σε αυτά να συμμετάσχουν στην απογευματινή πορεία σήμερα το απόγευμα ενόψει της ΔΕΘ που ξεκινά αύριο, Σάββατο.

Share.

Comments are closed.