5άστερο ξενοδοχείο το πρώην Υπ. Παιδείας στη Μητροπόλεως από 12 Σεπτεμβρίου (φωτό)

0

Το ιστορικό ακίνητο στην οδό Μητροπόλεως 15, ιδιοκτησίας της ελλαδικής εκκλησίας, είναι έτοιμο να λειτουργήσει, από 12 Σεπτεμβρίου, ως 5άστερο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens Hotel, του ομίλου Electra Hotels & Resorts.

Πρόκειται για το ιστορικό σημείο, όπου δόθηκαν μεγάλοι αγώνες από τους τότε μαθητές, φοιτητές κι εκπαιδευτικούς.

Εκεί όπου πολλές φορές οι διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Το κτίριο μισθώθηκε για 35 έτη (με option για επιπλέον 15) στην εταιρεία Ηλέκτρα Μητρόπολης ΑΞΤΕ,  έναντι 700.000 ευρώ ετησίως.

Το κτίριο του υπουργείου Παιδείας ανεγέρθηκε το 1959 από την Εκκλησία της Ελλάδος σε οικόπεδο που ανήκε στη Μονή Πεντέλης. Στο ισόγειο, σχεδόν καλυμμένο από το κτίριο, βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Δύναμης.

Στο υπόγειο του κτιρίου δημιουργήθηκε χώρος αναζωογόνησης με πισίνα, με παράλληλη ανάδειξη των αρχαιοτήτων.  

Στον εσωτερικό ακάλυπτο του κτιρίου χώρος τέχνης, ορατός από όλους τους ορόφους. Στον 8ο όροφο, όπου στεγάζονταν το γραφείο του εκάστοτε υπουργού, με θέα την Ακρόπολη, θα λειτουργήσει εστιατόριο. Στον ακριβώς επάνω όροφο θα λειτουργήσουν χώροι αναψυχής και εστίασης και ανοιχτή πισίνα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τωρινές φωτογραφίες με τις εργασίες αν πλησιάζουν προς το τέλος, αλλά και από το παρελθόν όπου φαίνονται εικόνες από κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και προέρχονται από το αρχείο μας.

Share.

Comments are closed.