Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία

0

Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν σε συριακό έδαφος και συγκεκριμένα στην πόλη Γιαραμπλούς, στο πλαίσιο της εν εξελίξει επιχείρησης κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Η πληροφορία αυτή μεταδίδεται από το CNN Turk και το Reuters, που επικαλούνται τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον έξι τουρκικά τανκς πέρασαν τα σύνορα και προέβησαν σε διαδοχικούς βομβαρδισμούς. Στη μάχη για να ανακαταληφθεί η Γιαραμπλούς από τους τζιχαντιστές, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν τη συνδρομή αμερικανικών μαχητικών αλλά και Σύρων ανταρτών.

Την είδηση επιβεβαίωσε με δήλωσή του και ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στις επιθέσεις που δέχεται η Τουρκία σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Η τουρκική επιχείρηση ονομάζεται «Ασπίδα Ευφράτη» και σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» έχει ως στόχο «την εκκαθάριση των συνόρων από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας».

Ως προς τις επιχειρήσεις, στις 04.00 τα ξημερώματα άρχισε ο βομβαρδισμός θέσεων στο έδαφος της Συρίας από το τουρκικό πυροβολικό, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκαν 224 ρίψεις εναντίον 63 στόχων. Στη συνέχεια, στις 06.08 το πρωί ξεκίνησε ο αεροπορικός βομβαρδισμός. Τέλος στις 11.07, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία.

Τι λένε οι κούρδοι της Συρίας

Ο ηγέτης του κουρδικού κόμματος της Συρίας, Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Σαλέχ Μουσλέμ , σε ανάρτησή του στο twitter σχολίασε την είσοδο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Συρία λέγοντας

«Η Τουρκία είναι σε συριακό βάλτο. Θα ηττηθεί όπως το Daesh»

Share.

Comments are closed.