Παντελής Οικονόμου*: Οι διώκτες του Γεωργίου στο σκαμνί!

0

Στην δίωξη του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Γεωργίου, αναφέρεται με μια πολύ σκληρή του ανάρτηση στο facebook Παντελής Οικονόμου χαρακτηρίζοντάς την ανυπόστατη και βάρβαρη.

Επίσης επιρρίπτει ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος καθώς και δευτερευόντως στους Κώστα Καραμανλή, τον Πάνο Καμένο και φυσικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του Παντελή Οικονόμου
«Η επιμονή στη δίωξη κατά του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Γεωργίου είναι ανυπόστατη και βάρβαρη.
Ανυπόστατη, επειδή έγκλημα (αλλοίωση εθνικών λογαριασμών) δεν διαπράχθηκε, ούτε μπορούσε να διαπραχθεί, αφού ο δήθεν σκοπός τέλεσης του (υπαγωγή στο «μνημόνιο») είχε πραγματοποιηθεί, πριν αναλάβει καθήκοντα ο διωκόμενος. Και βάρβαρη, επειδή η δικαστής κυρία Ξένη Δημητρίου, αντί να προστατ
εύσει τον αυταπόδεικτα αθώο και αθωωμένο Γεωργίου, όπως οφείλει, επέμεινε να διωχθεί. Αμελώντας, την ίδια στιγμή, να διερευνήσει την οργανωμένη απόκρυψη στοιχείων που είχε προηγηθεί.
Υπάρχουν και πολιτικοί υποκινητές της ανυπόστατης και βάρβαρης αυτής δίωξης. Ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, βασικός υπαίτιος της χρεοκοπίας της πατρίδας μας με πράξεις και παραλείψεις του, ως, πρώτος τη τάξει, υπουργός των κυβερνήσεων 2004-2009. Ανίκανος να σηκώσει το βάρος της ευθύνης για όσα δεινά προκάλεσε, προσπαθεί να τη φορτώσει… στον Γεωργίου. Περιφέροντας, ακόμα και σήμερα, την σαθρή υπερασπιστική του γραμμή, «η υπερχρέωση του κράτους θα μπορούσε να συνεχίζεται, αν η ΕΛΣΤΑΤ συνέχιζε την απόκρυψη του μεγέθους της καταστροφής»! Αναμασώντας, ουσιαστικά, το ασυνάρτητο, επιχείρημα «το μνημόνιο έφερε την κρίση και όχι η κρίση το μνημόνιο». Το ίδιο που έχουν, κατά καιρούς, προβάλλει, με διάφορους τρόπους και αυτοί οι οποίοι τον ανέδειξαν ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας: εκτός του Κώστα Καραμανλή, ο ελάσσων κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμένος και, πριν απ’ όλους, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Όλοι αυτοί, όλα αυτά με πρωταρχικό κοινό σκοπό τη νομή της εξουσίας και δευτερεύοντα την «αμοιβαία ασυλία» για τα όσα έχουν κάνει. «Πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας», βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου.
Οι κύριοι αυτοί έχουν, προ πολλού, υπερβεί τα εσκαμμένα: καταλύουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και ανοίγουν μεγάλο κύκλο διχασμού ανάμεσά μας για τα δικά τους, μικρά συμφέροντα. Μόνο που «ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη». Δεν καταλαβαίνουν ότι, επιμένοντας στις μεθοδεύσεις τους, θα κάτσουν οι ίδιοι στο σκαμνί για τα όσα πρωτοφανή έκαναν και κάνουν.
Καλούμε την Δικαιοσύνη να αποδείξει την ανεξαρτησία της, προασπίζοντας στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και αποτρέποντας τον ευτελισμό του δημόσιου χώρου από αθέμιτες συνωμοσίες.
Σίφνος, 10 Αυγούστου 2016
»

* Ο Παντελής Οικονόμου είναι ιδρυτής της “Εκκίνησης Έλληνες Δημοκράτες”. Ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Έχει διατελέσει μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του, βουλευτής και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Έχει πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ.

Share.

Comments are closed.