Ρίο 2016: Έλληνες αθλητές άλλαξαν όροφο στο Ολυμπιακό Χωριό από τις κακοτεχνίες

0

Και η Ελληνική Αποστολή αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με την διαμονή της στο Ολυμπιακό Χωριό, όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής Ισίδωρος Κούβελος σε συνέντευξη του στον Ρ/Σ Αθήνα 9.84

Καθημερινά γίνονται εντυπωσιακές τελετές για την άφιξη και νέων ομάδων στο κτιριακό συγκρότημα του Ολυμπιακού Χωριού – τελευταία αυτή της Βραζιλίας- όμως μόλις οι αθλητές πάνε στα δωμάτια τους αρχίζουν τα προβλήματα.

Από τον κανόνα δεν ξέφυγε ούτε η Ελληνική Ομάδα, που υποχρεώθηκε να αλλάξει όροφο καθώς πλημύρισαν οι κοιτώνες από την διαρροή των υδραυλικών.

Αυτό επιβεβαίωσε με απλά λόγια ο κ. Κούβελος σε ανάρτησή του χθες στο faceboook: «Καλημέρα από το Corcovado…….Φτάσαμε στο Ολυμπιακό Χωριό …… Οι αθλητές άρχισαν να ετοιμάζονται, μέσα σε αμέτρητα προβλήματα, να δικαιώσουν αυτούς που τους στήριξαν και βεβαίως όλους τους Έλληνες που περιμένουν κάτι καλό να δουν και να ακούσουν από την αποστολή μας….»

Παρόλη την ταλαιπωρία υπάρχει αισιοδοξία για την παρουσία των αθλητών μας, 97 τελικά το σύνολο, μαζί με τους αναπληρωματικούς στην κωπηλασία.

Δείτε εδώ όλη την Ελληνική Αποστολή.

Παντού εργάτες

Την Παρασκευή είναι η Τελετή Έναρξης των Αγώνων, αλλά παντού συναντά κανείς εργάτες, που προσπαθούν να διορθώσουν ό,τι μπορούν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στον χώρο όπου θα γίνουν τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας με τα σκουπίδια να προκαλούν φρίκη στους αθλητές (ακόμη και καταγγελίες για πτώματα είχαμε τις προηγούμενες ημέρες).

Μάλιστα χθες κατέρρευσε και μία αποβάθρα, που χρησιμοποιούν οι αθλητές για να μπαίνουν στα σκάφη τους, και θα χρειαστεί να επιδιορθωθεί.

«Φταίνε οι ξένοι»

Ο Δήμαρχος του Ρίο Εντουάρντο Πάες, προσπαθεί να δικαιολογήσει την κατάσταση και ρίχνει το φταίξιμο στους ξένους και όχι στους Βραζιλιάνους.

«Επικεφαλής των εργασιών ήταν ένας Αργεντινός, ο Μάριο Τσιλέντι και όχι Βραζιλιάνος. Και το Χωριό ήταν έτοιμος πολύ καιρό πριν, αλλά εδώ και 3 μήνες που ανέλαβε η Οργανωτική Επιτροπή έγινε χαμός. Άγνωστοι μπήκαν και διέρρηξαν τα δωμάτια προκαλώντας καταστροφές και κλέβοντας πράγματα» ανέφερε σε συνέντευξη του στο AFP.

Έκλεψαν τους Αυστραλούς!

Οι Αυστραλοί ήταν οι πρώτοι που κατήγγειλαν τις κακοτεχνίες και βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες και πάλι στο επίκεντρο καταγγέλλοντας αυτή την φορά κλοπή υλικού.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της αποστολής, Κίτι Τσίλερ, ένα λάπτοπ και αρκετές στολές εκλάπησαν από τα δωμάτια αθλητών, κατά την διάρκεια της μικρής πυρκαγιάς, που ξέσπασε στο κτίριο τους και ανάγκασε τους Αυστραλούς να εκκενώσουν για λίγο τον χώρο.

«Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να αστυνομεύσεις ένα συγκρότημα με 15 χιλιάδες ανθρώπους, όμως δυστυχώς κυκλοφορούν ακόμη και σήμερα άτομα χωρίς διαπίστευση (εργάτες κλπ). Είχαν κλαπεί και άλλα αντικείμενα, αλλά οι δράστες τα άφησαν τελικά έξω από το κτίριο. Είναι μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση».

Share.

Comments are closed.