Τούρκος πιλότος: Αν με εκδώσετε, θα με εκτελέσουν!!!!

0

Με απόλυτη βεβαιότητα ένας από τους Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασε με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη αναφέρει στην κατάθεσή του, που φέρνει σήμερα στο φως το CNN Greece, ότι θα εκτελεστεί, αν επιστρέψει στην Τουρκία. 

Οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί έχουν ήδη μεταφερθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, στο Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακεδόνες και ο τούρκος πιλότος περιγράφει όσα έγιναν στη μονάδα του το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος. Στην κατάθεσή του επίσης κάνει αναφορά στο ότι δεν είχαν την παραμικρή πρόθεση να διαταράξουν τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και μάλιστα αυτή του η φράση, ήταν που έκανε και τον εισαγγελέα να αποσύρει την αρχική κατηγορία για διατάραξη διεθνών σχέσεων της χώρας.

Η κατάθεση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαι αξιωματικός του τουρκικού στρατού. Στις 15-7-2016 και βραδινές ώρες, πήρα εντολή από την διοίκηση του Συντάγματος να παραλάβω με στρατιωτικό ελικόπτερο από μια λεωφόρο στην Κωνσταντινούπολη τραυματίες. Δέχτηκα όμως πυρά από Τούρκους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να επιστρέψω στο χώρο όπου βρίσκονταν τα ασθενοφόρα. Εκεί δέχτηκα ένοπλη επίθεση από Τούρκους αστυνομικούς.

Μαζί με άλλους επτά στρατιωτικούς που βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση με εμένα, επιβιβαστήκαμε άρον-άρον σε στρατιωτικό ελικόπτερο (ασθενοφόρο) το οποίο δεν είχε χτυπηθεί από πυρά και αποφασίσαμε να έρθουμε στην Ελλάδα για να σώσουμε τη ζωή μας, διότι οι Τούρκοι αστυνομικοί, μόλις θα μας έβλεπαν με στρατιωτικές στολές θα μας θεωρούσαν πραξικοπηματίες και θα μας σκότωναν.

Για την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ζητήσαμε άδεια. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είχαμε την παραμικρή πρόθεση, ούτε να διαταράξουμε τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Τουρκία, ούτε να εισέλθουμε παράνομα στη χώρα σας. Το μόνο που σκεφτόμασταν εκείνη τη στιγμή ήταν να σώσουμε τις ζωές μας. Ζητώ τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στη χώρα σας, γιατί εάν επιστρέψω στην Τουρκία το μόνο βέβαιο είναι ότι θα εκτελεστώ».

Την επόμενη εβδομάδα εξετάζεται το αίτημα ασύλου των οκτώ Τούρκων

Ενώπιον της επιτροπής ασύλου θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που αυτομόλησαν στην Ελλάδα για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι στρατιωτικοί θα καταθέσουν στην αρμόδια επιτροπή στις 27, 28 και 29 Ιουλίου και στη συνέχεια θα παραμείνουν υπό κράτηση στις εγκαταστάσεις της ΕΛΑΣ στους Θρακομακεδόνες έως ότου ληφθεί η απόφαση για το εάν θα εκδοθούν ή όχι στην Τουρκία.

κ. Χριστοδουλοπούλου, ως έγκριτη νομικός και υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ως πολιτικό πρόσωπο, τι λέτε τώρα; Θα εξαφανιστούν κι αυτοί; Συμφωνείται με τις απόψεις της κ. Αυλωνίτου;

Όλοι εσείς οι ευαίσθητοι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχετε καταπιεί τη γλώσσα σας; Πού είναι όλες εκείνες οι βαθυστόχαστες αναλύσεις του παρελθόντος; Πού πήγε η ευαισθησία σας;

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε τι λέγατε την εποχή του Οτσαλάν.

Share.

Comments are closed.