Ποιος λέει ψέματα για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς;

0

«Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση του τουρκικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με πρόσχημα βλάβη» γράφαμε στο άρθρο μας στις με τίτλο «Οκτώ τούρκοι πραξικοπηματίες ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα» στις 16 Ιουλίου 2016, γιατί ήμασταν βέβαιοι ότι αυτοί θα ζητούσαν πολιτικό αλλά και ο Ερντογάν θα απαιτούσε να απελαθούν. Και εκεί ακριβώς είναι που άρχισαν τα δύσκολα για την κυβέρνηση, που είχε κάνει σημαία της το άσυλο για όλους τους πρόσφυγες μέχρι τώρα.

Θα τους παραχωρήσει άσυλο;

Θα έρθει αντιμέτωπη με την Τουρκία!

Δεν θα τους παραχωρήσει άσυλο;

Θα έρθει αντιμέτωπη με το μέχρι τώρα αφήγημά της για το άσυλο!

Κι εδώ αρχίζουν τα ψέματα.

Ερντογάν: Ο Τσίπρας μου είπε ότι μέσα σε 15 μέρες θα εκδοθούν οι 8 στρατιωτικοί

Όπως αποκαλύπτει το CNN ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε σε ομιλία του ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το Σάββατο του είπε ότι μέσα σε 15 με 20 μέρες η Ελλάδα θα εκδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς που το έσκασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επικοινωνία, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τούρκου προέδρου, ο Πρωθυπουργός Τσίπρας σημείωσε ότι οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου θα είναι σύντομες, αλλά θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στα όσα προβλέπουν το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Ερντογάν εξέφρασε στον κ. Τσίπρα τις ευχαριστίες του για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου, κατά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του σημείωσε ότι η προσήλωση στις αξίες της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας είναι ζήτημα αρχής για τον ελληνικό λαό.

Αλέξης Τσίπρας: Aπόλυτος σεβασμός στα όσα προβλέπουν το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε το βράδυ με τον Τούρκο ομόλογό του Γιλντιρίμ στον οποίο επανέλαβε όσα είπε και στην επικοινωνία του με τον Ταγίπ Ερντογάν. Του είπε δηλαδή ότι οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου θα είναι σύντομες, αλλά θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στα όσα προβλέπουν το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δηλαδή αν καταλαβαίνουμε καλά, αν το δικαστήριο δικαιώσει τους οκτώ στρατιωτικούς που το έσκασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής  τότε η κυβέρνηση θα αρνηθεί την παράδοσή τους;

Από την άλλη Ανώτερη διπλωματική πηγή τόνιζε ότι «θα πάμε με τον Νόμο» για να προσθέσει με νόημα ότι «εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία για τους 8». Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, τους παραδίδουμε και ξεμπερδεύουμε

Ασφαλώς είναι θέμα ολίγων ημερών για να διαπιστώσουμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα.

Share.

Comments are closed.