Δύο χάλκινα μετάλλια και τρεις εύφημες μνείες στην 57η διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα

0

Δύο χάλκινα μετάλλια και τρεις εύφημες μνείες, κατέκτησε η εθνική μαθηματική ομάδα, στην 57η διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα νέων ΙΜΟ 2016, που ολοκληρώνεται σήμερα στο University of Science and Technology του Χονγκ Κογκ.

Συγκεκριμένα, χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Ραφαήλ Τσιάμης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, και ο Γιώργος Γαβριλόπουλος του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Μάκρης, ενώ εύφημες μνείες απονεμήθηκαν στους Κορίνα Διγαλάκη του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων, Παναγιώτη Μησιάκο του Κολεγίου Αθηνών και Βασίλη Γεωργιάδη του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Η εθνική ομάδα βρέθηκε στην 50η θέση με 84 βαθμούς, από 51η και 71 το 2015.

Η μαθηματική ολυμπιάδα 2016, διοργανώθηκε από τη διεθνή μαθηματική ένωση ΙΜΟ – International Mathematical Olympiad και στη φετινή διαγωνιστική συνάντηση πήραν μέρος 115 χώρες με τις μαθηματικές τους ενώσεις, μεταξύ των οποίων Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Αγγλία, Ελλάδα

Την εθνική μαθηματική ομάδα αποτέλεσαν οι:

α/α

επίθετο

όνομα

1

Τσιάμη Ραφαήλ

2

Γαβριλόπουλο Γιώργο

3

Γεωργιάδη Βασίλη

4

Μισιάκο Παναγιώτη

5

Μελά Δημήτρη Χρυσοβαλάντη

6

Διγαλάκη Κορίνα

με επικεφαλής από την πλευρά της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) τους Ανάργυρο Φελλούρη αν. καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Ευάγγελο Ζώτο καθηγητή μαθηματικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Από εμάς ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά, αλλά και σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία.

Μας κάνατε περήφανους, κάτι που χρειαζόμαστε ζώντας τη συνεχή περίοδο κρίσης.

Επίσης ελπίζουμε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μην τρέξει να φωτογραφηθεί με τα παιδιά, γιατί θα είναι παράταιρο, μιας και η κυβέρνηση είναι εναντίον της αριστείας, όπως αυτό έχει εκφραστεί επίσημα στο παρελθόν.

Share.

Comments are closed.