Θρίαμβος του Λιούις Χάμιλτον στο Grand Prix του Σιλβερστόουν

0

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν απογοήτευσε τους συμπατριώτες του και κέρδισε καθαρά τον αγώνα στο Σιλβερστόουν, αφήνοντας στην 2η θέση τον Νίκο Ρόσμπεργκ, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην μάχη του παγκόσμιου τίτλου, αφού η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε στους 4 βαθμούς. Τρίτος ο Μαξ Φερστάπεν.

Η βροχή που έπεσε λίγη ώρα πριν την εκκίνηση έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ο αγώνας ξεκίνησε με αυτοκίνητο ασφαλείας και στην συνέχεια η ολισθηρότητα του οδοστρώματος πρόσφερε μερικές εντυπωσιακές εξόδους, όλων των πιλότων, που επιστράτευαν τις ικανότητές τους για να αποφύγουν την εγκατάλειψη.

Ο Χάμιλτον ξεκίνησε στην pole position και δεν έχασε την θέση ποτέ. Αντίθετα μάχη έγινε για την 2η θέση, με τον νεαρό Φερσταπεν και την Red Bull να προσπερνά κάποια στιγμή τον Ρόσμπεργκ, αλλά ο Γερμανός οδηγός της Mercedes κατάφερε να ανακτήσει την θέση του. Ένα πρόβλημα όμως στο κιβώτιο ταχυτήτων στους τελευταίους γύρους και οι οδηγίες που του έδωσε το επιτελείο της ομάδας του, βρίσκονται υπό έλεγχο των αγωνοδικών και ίσως του κοστίσουν την θέση.

Ο Φερστάπεν έγινε ο πρώτος Ολλανδός με 3 βάθρα (ξεπέρασε τον πατέρα του, που είχε δύο) επιβεβαιώνοντας ότι του ανήκει το μέλλον. Στην 4η θέση ήταν η άλλη Red Bull του Ρικιάρντο και 5ος ο Ράικονεν με την Ferrari, όπως ακριβώς δηλαδή ήταν και η κατάταξη στην αφετηρία.

Ο Λιούις Χάμιλτον αποθεώθηκε για την 4η νίκη στην πατρίδα του (3η συνεχόμενη) και 47η στην καριέρα του, με τους οιωνούς να δείχνουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα (όποτε κέρδισε στην πίστα, ο Λιούις Χάμιλτον ανδείχθηκε και πρωταθλητής).

Όμως ο Ρόσμπεργκ, που αποδοκιμάστηκε στο βάθρο από τους Άγγλους, είναι ακόμη μπροστά με 171 βαθμούς έναντι 167 του Χάμιλτον. Ακόμη και ποινή δευτερολέπτων να του επιβληθεί, λογικά θα χάσει μία μόνο θέση και θα είναι ακόμη μπροστά με 168-167.

Επόμενος αγώνας στην Ουγγαρία στις 24 Ιουλίου.

Share.

Comments are closed.